Samochód do 40 tys, prosty silnik

18 Lip 2026, 22:19

Witajcie,
poszukuję auta w cenie do 40 tys. Musi być to prosta benzyna, w miarę tania w naprawie i coś w miarę wygodnego, mam 193 cm wzrostu. Obecnie mam volvo v60 d2 i jest powiedzmy znośnie z miejscem. Z wymagań to przede wszystkim znośne koszty utrzymania i prosty silnik, ale też żeby nie był bardzo mułowaty. Z nadwozi to najlepiej sedan, hb ostatecznie suv, byleby nie kombi.
Nananek
Nowicjusz

18 Lip 2026, 23:59

Za te pieniądze można poszukać mazdy 6 tylko na rdzę uważaj.
BTW 40k to żaden budżet żeby oczekiwać czegoś więcej względem v60
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: A5
Silnik: 2.0 tfsi mhev

19 Lip 2026, 14:52

Moje V60 jest w dieslu i ma spory już nalot 293 k, bo dojeżdżałem do pracy 80 km w jedna stronę, ale teraz przeprowadzam się do miasta, w którym pracuję więc nie potrzebuję diesla, bo zaraz się zacznie sypać bardziej niż dotychczas, a szału nie było. Szukam czegoś co przewiezie mnie z pkt A do B bez zbytniego zamulania i żeby nie był zbyt ciasny, wymiary v60 to takie minimum.
Nananek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak dobrać felgi do auta? Poradnik krok po kroku
    Opony i obręcze stanowią kluczowy element układu jezdnego każdego pojazdu mechanicznego. Ich odpowiednie skonfigurowanie wpływa nie tylko na estetykę maszyny, ale przede wszystkim na fizyczne zachowanie pojazdu na drodze ...
    Najbardziej komfortowe fotele w historii Lexusa
    Wyobraź sobie, że wstając z fotela samochodu po długiej podróży czujesz się bardziej fizycznie i psychicznie zrelaksowany, niż na początku jazdy. Taki właśnie cel przyświecał projektantom nowego Lexusa LS. Czerpiąc ...