Poszukuje samochodu na autostrady do 35tyś zł którym będę pokonywać ok. 1500km tygodniowo, Przez 6-8mscy. Zależy mi na niskiej awaryjności jak i w miarę dobrym wygłuszeniu przy prędkościach 140/150.
Co godnego możecie polecić z własnego doświadczenia do spokojnego podróżowania?
Znalazłem kilka samochodów i chciałbym również zapytać co o nich sądzicie tj. - Opel Vectra 2007r 1.9cdti 120/150km (przebieg ok.220tys) - Opel Astra J 1.4 140km SPORT TOURER 2015r benz+lpg ( przebieg 150/170tys ) - Opel Astra J 1.7 cdti 125km ( przebieg 200tys ) - Opel Insignia 2014r 2.0 cdti 140/163km ( przebieg 190tys ) - Ford Mondeo 2012r 2.0 tdci 140/163km ( przebieg 202tys )
A4 B8 lift 2.0TDI ? Dobry silnik, w tym budżecie może lekko większy przebieg od tego co zakładasz lub słabsze wyposażenie względem innych aut. Niskie spalanie tylko mniejsze od insigni czy mondeo.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
Kuba98 napisał(a):Znalazłem kilka samochodów i chciałbym również zapytać co o nich sądzicie tj. - Opel Vectra 2007r 1.9cdti 120/150km (przebieg ok.220tys)
Serio przy budżecie 35k rozpatrujesz starocia, model z początku lat 2000?
Ja bym się zainteresował laguną. Silnikowo chyba najbezpieczniej jeśli chodzi o diesle z tych lat a do tego mechanika w miarę prosta i trwała. Ceny jakoś bardzo nie trzymają i z tym budżetem jesteś w stanie kupić coś z małym przebiegiem np. https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/renault-laguna-ID6HLnIp.html
Wyciszenie oczywiście dvpy nie urywa, jak zresztą w żadnym z aut jakie bierzesz pod uwagę
Samochód nowy czy używany w 2026 – od czego zacząć decyzję? W 2026 roku wybór samochodu nie zaczyna się od marki ani modelu. Zaczyna się od pytania o sens całej inwestycji. Rynek motoryzacyjny zmienił się mocniej niż przez poprzednią dekadę. Ceny aut są wyższe. Technologie ...
Dobór oleju do samochodu - zanim napiszesz, przeczytaj Ostatnimi czasy nasi forumowicze mają problem z doborem oleju do silników w swoich samochodach, zatem słów kilka na ten temat - do silnika samochodu należy lać olej taki, jaki zaleca producent samochodu. Dotyczy ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.