Samochody pokontraktowe - master1/ dobreużywane/autopunkt

03 Lis 2018, 00:47

Czy kupując samochód od dealer np master1 warto takie auto zobaczyć jeszcze w serwisie ?
Wiadomo kupując używkę, tym bardziej sprowadzoną nic o takim aucie nie wiemy, tu jednak często otrzymujemy raporty ze zdania pojazdu do bazy oraz wyciągi z czynności serwisowych a master1 obiecuje nawet serwis przed wydaniem pojazdu klientowi.
Czy w dobie możliwości nawet zdalnego zawarcia umowy, można zaufać tego typu podmiotom czy lepiej umówić się do ASO (podpięcie interfejsu, szarpaki itd ) ?
doktorek
Nowicjusz

Auto: nie mam

06 Lis 2018, 13:04

Po zwrocie z Leasingu auta są w różny sposób usprawniane i naprawiane. Części są ok ale jakość napraw jest różna - zależna od mechanika. Często kontrolujemy takie auta - nie znajdziemy tam dwóch samochodów zespawanych ale zawsze możemy po naszych oględzinach prosić sprzedawcę o poprawienie naprawy lub rekompensatę pieniężną na naprawę we własnym zakresie.
Szarpaki itp. to przegląd techniczny a nie przedzakupowy :)
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

10 Lis 2018, 01:01

motozakup napisał(a):Szarpaki itp. to przegląd techniczny a nie przedzakupowy

Dzięki za odp, wielokrotnie na formach/wśród znajomych , (szczególnie jeśli ktoś kupował pokrewne do posiadanego auto ) procedura "sprawdzenia " auta przed zakupem ograniczała się do podpięcia interfejsu (posiadanego z racji poprzedniego auta/ bądź będącego w posiadaniu przez innego użytkownika forum marki) + wizyta w SKP celem przeprowadzenia ścieżki identycznej jak na okresowym badaniu technicznym.
Standardowa ścieżka diagnostyczna pokaże nam luzy, stan układu hamulcowego i zawieszenia, ewentualne wycieki - a w sumie to to jest prognostykiem wydatków na początku eksploatacji swojego "nowego" pojazdu.
doktorek
Nowicjusz

Auto: nie mam

10 Lis 2018, 13:57

Ścieżka na SKP nie sprawdza w aucie nawet 25% tego co powinno się sprawdzić przed zakupem zwłaszcza przy kalibracji urządzeń oraz osób obsługujących owe urządzenia.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

30 Lis 2018, 11:12

Ja akurat kupowałem w Master1.pl swoją Skodę w ubiegłym roku i jeżdżę nią do dzisiaj, więc spokojnie można im zaufać. Obsługa klienta na wysokim poziomie i auto przed zakupem przeszło kontrolę. Ja jestem zadowolony i polecam.
Kosmyk
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 02 1980
Auto: Skoda Octavia

30 Lis 2018, 11:47

To dlaczego w profilu masz passata ?
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika