REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Bartolekk napisał(a):Trochę to słabo u moderatora przywoływanie aut za 3-4x budżet, bo co autor ma sobie pozbierać 75.000? czy jak?

Bartolekk napisał(a):No właśnie nie widze tej analogii, że pyta gość o auto a dostaje odpowiedzi m.in od takich samych osób jak on, z podobną wiedzą, którzy nie rozrózniają aut, generacji, silników itd. Słabe to.

Adex napisał(a):Raczej kiepskie motory powodują mocne spadki wartości auta, a nie utrzymywanie się.

Adex napisał(a):Golf V GTI przykładowo tak trzyma cenę? poniżej 25k cięzko kupić 20 latka

franccc napisał(a):Aż sobie OtoMoto sprawdziłem...70% cen ofertowych jest poniżej 25k, licząc wszystkie piątki, młodsze niż 20 lat też.

Adex napisał(a):Co do Bravo to miałem na myśli Sporta 150 koni, a nie 120, jaka w takim razie dla Was wersja hothach Bravo jest?
Adex napisał(a):Bravo wg mnie tak, jeszcze nie dawno 20+ to była cena za ładnego sporta.
Nawet jeśli ich nie porównujemy razem to Bravo ma niby lepszy silnik. Z resztą 170 konne TSI czy 2,0 TDI PD ma raptem 30 koni mniej niż GTI 200 a kosztuje często grosze, bo te silniki to syf, dlatego nie rozumiem tej nagonki na te 2 litrowe jednostki, bo jakoś patrząc po rynku to nie widać tego odzwierciedlenia wiele aut nawet premium z kupiastymi motorami kosztuje mało.

szybki napisał(a):Ja przymierzałem się do golfa GTI i wybrałem megane3 gt190. Bije golfa na głowę silnikiem i prowadzeniem ma mpi.

Adex napisał(a):No wiesz jak kwestia mocy nie ma dla Ciebie znaczenia tylko subiektywne odczucia z prowadzenia które nie muszą być prawdą to ok.
Adex napisał(a):Natomiast rzeczywistość wygląda tak, że Golf jest w serii szybszy niż Megane, a jak zrobie program to mam 260 koni za ok 2 tys, i np atut w postaci DSG
Adex napisał(a):No i ja ciągle o tym samym aucie mówie więc raczej nie wmówisz mi mieszania silników i modeli aut

Adex napisał(a):A co do DSG to jeśli dla Ciebie wciśnięcie sprzęgła, odpuszczenie gazu i trafieniem kijem w przestrzeń to jest to samo co przepięcie przez taki automat to spoko, równie dobrze możesz powiedzieć że zsumowanie 30 liczb na kalkulatorze i w Excelu zajmuje tyle samo czasu