Sedan/hatchback do 20 tys z LPG

15 Mar 2025, 23:47

Cześć, rozpocząłem poszukiwania auta w budżecie 20 tys (możliwa dopłata kilka tys do czegoś wartego uwagi)
Auto byłoby wykorzystywane na dojazdy do pracy 10-20 km w jedną stronę. Sporadyczne trasy za granicę.
Wymagania: sedan/hatchback, ekonomiczność i bezawaryjność wiadomo. Na początku byłem otwarty na diesla, jednak ostatnio podjąłem decyzję o benzynie+lpg.

Auta które miały moją uwagę:
- Volvo S60 2.5T sedan (dużo trudu, żeby znaleźć coś wartego uwagi w tym budżecie)
- Chevrolet Cruze (tutaj opinie o wysokich kosztach części oraz spalaniu)
- Mazda 3 (tutaj nieszczęsna korozja)

Przewinęło się jeszcze wiele aut jednak te zachęcają też wyglądem - jednak im więcej czytam, tym większy mętlik pojawia się w mojej głowie laika :bored: . Jakie auta polecacie w moim przypadku?
rich
Obserwowany

16 Mar 2025, 11:03

Tak naprawdę to nie wiem gdzie szukałeś info ale coś kiepsko Ci poszło.
Volvo nie pasuje do budżetu ani do wymogów, chevrolet Cruz nie wiem o czym piszesz z tymi kosztami ale jest to zwykły opel tym bardziej wcześniej podajesz Volvo r5 turbo to wygląda kuriozalnie.
Mazda ok. Rdza występuje ale jak się wiem to się sprawdza.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

16 Mar 2025, 12:16

Tak... z volvo chodziło mi o s40 (mózg parował od ilość informacji i się walnąłem :lol: )
Z innych aut o których myślę to renault megane mk3 w hatchbacku po lifcie. Jedynie martwi mnie przekonanie o elektryce we francuzach które pozostawia wiele do życzenia.
rich
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, nie urządzaj samochodowych kuligów
    Zima zachęca do aktywnego wypoczynku, a rodzice, próbując uatrakcyjnić dzieciom dni wolne od nauki, czasem realizują niebezpieczne pomysły. Jednym z nich są samochodowe kuligi, czyli ciągnięcie przez jadący samochód ...