Skoda Octavia 2.0 benzyna + LPG

10 Sie 2016, 18:47

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.

Noszę się z zakupem Skody Octavii II Kombi. Natrafiłem na egzemplarz z 2006 roku 170 000 na liczniku 2.0 150KM benzyna

Jestem sceptyczny odnośnie instalacji LPG z uwagi na dawne niemiłe doświadczenia z przeszłości

Jakie są Wasze doświadczenia odnośnie tego sylnika i późniejszego założenia instalacji LPG.
sasanka
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 03 2004
Auto: Suzuki Swift

10 Sie 2016, 20:16

sasanka napisał(a):Jestem sceptyczny odnośnie instalacji LPG z uwagi na dawne niemiłe doświadczenia z przeszłości

nie wiem, co było powodem tych rozczarowań, mogło być ich mnóstwo. jest kilka kluczowych kwestii, których należy przestrzegać, aby nie być niemiło zaskoczonym. to jest silnik dobry pod lpg. 4 cylindry, więc dajesz 4 wtryskiwacze, reduktor spokojnie do tych kucyków tur czy silver. wtryskiwacze hercules/hercules blue/hana, nie valtek na pewno. auto ma już dekadę, więc nie ma co dawać najdroższych sterowników, nie daj się naciągnąć. jakiś compact czy półkę wyżej blue box czy coś z kme. zbiornik 53/630 wejdzie. i kumaty montażysta, żeby poskładał w całość ten nowy organizm. pamiętaj, że oszczędności zaczynają się po montażu, nie przed nim.
Forumowicz
Aktywny

Prawo jazdy: 01 01 1980
Przebieg/rok: 11tys. km
Auto: Opel Vectra
Silnik: 2,2 16V 155KM direct
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009