SUV 75k zł w benzynie

22 Cze 2025, 10:52

Cześć, szukam jakiegoś suva/crossovera do 75k zł. Z racji na niskie przebiegi jakie robię (10000 km rocznie, jazda po mieście 2-3km do pracy i na zakupy + raz w tygodniu dalszy wyjazd 35km w jedną stronę) szukam czegoś w benzynie ewentualnie hybryda. Szukam aut wyprodukowanych po 2015 (chciałbym w miarę "świeże" auto którym pojeżdżę przynajmniej kilka lat).
Oto modele nad którymi myślałem:
- Hyundai Tucson / Kia Sportage (1.6 tgdi)
- Renault Kadjar / Nissan Qashqai (1.3 tce)
- Skoda Karoq / (coś innego z grupy Vag) (1.4/1.5 tsi)
- Mazda cx5 (2.0/2.5)

Która z wymienionych opcji jest waszym zdaniem najlepsza? Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Jakie przebiegi brać uwagę maksymalnie? Macie może jeszcze jakieś ciekawe i niezawodne propozycje?

Z góry dziękuję za odpowiedź
Bbb333
Obserwowany

23 Cze 2025, 19:45

Bbb333 napisał(a): jazda po mieście 2-3km do pracy i na zakupy

Jeśli już musisz na 2-3km wsiadać w samochód to kup hybrydową toyotę
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale 1963 rok
    Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale miała silnik z dwoma wałkami rozrządu o pojemności 1600 cm3 - wersji samochodu o tej samej nazwie - Giulietty, zaprojektowanej przez Franco Scaglione dla firmy Bertone na nadwoziu z krótkim ...
    Lexus IS 200 od dzidy
    Moja skrzynka pęka w szwach od zapytań nt. mojego samochodu (ponad 300 wiadomości priv już), więc pomyślałem, że spróbuję przybliżyć to co mam i dokumentować jak się sprawuje (lysy30 mnie pilnuje w tym względzie :D). ...