SUV do 60k w automacie

19 Sty 2026, 20:33

Cześć, zastanawiam się nad kupnem w tym roku używanego SUVa w automacie do ok 60.000zł. To będzie moje i żony pierwsze auto, dopiero robimy prawko i rozglądamy się za jakimś nie za dużym SUVem. Auto głownie do jazdy po mieście, czasem na wypady za miasto i raz, może dwa razy w roku jakieś dalsze wypady w 5 osób z bagażami. Mamy na oku dwa auta, ale może moglibyście coś podpowiedzieć - czy nasze wybory mają sens, lub zaproponować jakieś inne auta? Myślimy nad Peugeot 3008 1.5 BlueHDi GT i Citroën C5 Aircross 1.5 BlueHDi Feel EAT8. Z góry dziękuję za odpowiedzi i wskazówki :)
Howaboutno
Nowicjusz

20 Sty 2026, 09:38

Poczytaj o układzie AdBlue to może Ci się odechce :mrgreen:
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed III
Silnik: 1.4 T-GDI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2019

20 Sty 2026, 17:46

Polecam też poczytać ogólnie o 1.5hdi. Nie jest to najostrzejsza kredka w piórniku delikatnie mówiąc.
Mazda cx 5 jeśli mówimy o automacie. Ewentualnie jakiś mniejszy brat. Oczywiście mowa o silniku 2.0 skyactive-g.
hoderi145
Aktywny

Auto: Audi Q3 Sportback
Silnik: 1.5tsi 150km
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna

20 Sty 2026, 21:59

galakty napisał(a):Poczytaj o układzie AdBlue to może Ci się odechce :mrgreen:

Poczytałem, dzięki. W takim razie te problemy + łańcuch rozrządu to ja podziękuje. A szkoda
Howaboutno
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak sprawnie przebrnąć przez naprawy powypadkowe?
    Udział w wypadku lub stłuczce niesie za sobą lawinę konsekwencji. Najważniejsze jest życie i zdrowie uczestników zdarzenia, ale zaraz potem nasza uwaga skupia się na uszkodzonym samochodzie. Wyłączenie pojazdu z użytkowania ...