Używka do 130k.

02 Sie 2026, 18:30

Cześć. Szukam czegoś do 130 tyś. Mam na oku 2024 Volvo s60 z silnikiem b5, ale jest z USA po lekkiej szkodzie, wymieniona maska i błotnik, tak na prawdę to tyle. 22k przebiegu.
Z drugiej strony zastanawiam się na arteonem 190km z Polskiego salonu.
Co myślicie o takiej sytuacji, może w tej kasie polecilibyście też jednak coś innego ?
vanitalke2201
Obserwowany

03 Sie 2026, 11:29

vanitalke2201 napisał(a):USA po lekkiej szkodzie, wymieniona maska i błotnik, tak na prawdę to tyle.

Ciężko w to uwierzyć, że tylko 2 elementy zostały wymienione.
Jak patrzysz na USA to popatrz też np na lexusa ES albo Toyotę camry - Tutaj też możesz brać wersję z PL bo za 130k kupisz coś świeżego z fajnym wyposażeniem. Camry wyłącznie wersje po lifcie.
hoderi145
Zaawansowany

Auto: Cupra
Silnik: 2.0tsi 204km 4Drive
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna

03 Sie 2026, 11:32

hoderi145 napisał(a):Ciężko w to uwierzyć, że tylko 2 elementy zostały wymienione.

Wszystko zależy jak był uszkodzony.
Aktualnie na handel unika się mocno rozbitych aut i to w takim przedziale cenowym.
hoderi145 napisał(a):Camry wyłącznie wersje po lifcie.

Tak z ciekawości zapytam o co chodzi z tą koniecznością polifta? :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

03 Sie 2026, 11:50

szybki napisał(a):Tak z ciekawości zapytam o co chodzi z tą koniecznością polifta?

To raczej tylko formalność, bo lift był 3 lata temu i za 130k możn spokojnie szukać czegoś do max 2 lat, ale po lifcie camry zyskała dużo na plus - Nowe wnętrze, multimedia i nowy, nieco lepszy napęd i podobno lepsze wyciszenie - Tego nie wiem, bo nie jeździłem wersją przed liftem.
hoderi145
Zaawansowany

03 Sie 2026, 20:23

hoderi145 napisał(a):To raczej tylko formalność, bo lift był 3 lata temu i za 130k możn spokojnie szukać czegoś do max 2 lat, ale po lifcie camry zyskała dużo na plus - Nowe wnętrze, multimedia i nowy, nieco lepszy napęd i podobno lepsze wyciszenie - Tego nie wiem, bo nie jeździłem wersją przed liftem.

To fakt nie kliknąłem cen. Co do różnić to nie są jakieś istotne ale fakt że tu "in plus"
Napęd chyba ten sam.
Wygłuszenie można poprawić zakupem i podmianą bocznych szyb przednich od najwyższej opcji.
szybki
Moderator - Tuning

04 Sie 2026, 11:29

szybki napisał(a):Napęd chyba ten sam.

Napęd jest inny, kolejna generacja hybrydy. 5 gen, przed liftem był 4gen. W skrócie lepiej jeździ przy takim samym spalaniu, bo podnieśli moc o ok 15km.
hoderi145
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba robić okresowe przeglądy klimatyzacji?
    Przeglądy okresowe są konieczne do prawidłowego funkcjonowania układu i wykonywać powinno się je co pół roku lub min. raz w roku. Układ klimatyzacyjny jest napełniony określoną ilością czynnika chłodzącego (gazu), ...

05 Sie 2026, 15:54

hoderi145 napisał(a):Napęd jest inny, kolejna generacja hybrydy. 5 gen

Masz rację nie zwróciłem uwagi :ok:
szybki
Moderator - Tuning