REKLAMA
Witam Koledzy,
mam problem z moja vectra, a mianowicie faluje mi na obrotach, jak jest zimna to gasnie mi na benzynie, natomiatjak sie rzgrzeje to szarpie mi jak jade. Na gazie potrafi na biegu jalowym sama sobie dodawac obrotów nawet do 4tys. Wyswietla mi sie przy tym blad silnika.Bylem na komputerze i kazal wymienic mi silniczek krokowy dzis go kupilem(nowy) i wymienilem a blad silnika nie zgasl i nadal jest tak jak bylo poprzednio. Moze musze teraz powtornie jechac na komputer zeby blad mi wykasowac? a moze to przeplywomierz powietrza. Nie mam juz pojecia RATUJCIE dodam jeszcze ze jest to vectra b 1996r 1.8l 16V nr poczatkowy silnika X18XE, gaz nie jest sekwencyjny
[ Dodano: Sro Mar 03, 2010 20:45 ]
Zapomniałem dodac ze pod silniczek krokowy dalem stara uszczelke bo wylecialo mi z glowy ze mam ja kupic, uszczelka z zewnatrz byla dobra tylko, że na okolo tych 2 dziurek co sa w silniczku krokowym byla podarta tak wiec jest jak sie dociagnie ja to i tak miedzy tymi dziurkami byl by przeplyw. Ale ciekawe czy od takiej blachostki by blad silnika wyswietlalo......