Vectra C jaki gaz

13 Paź 2008, 13:53

Witam wszystkich. Planuje zakup Vectry C z silnikiem 1.8 i bede zakladal do niej instalacje LPG. Prosze o rade jaka instalacje wybrac z dostepnych na rynku. Oczywiscie mowa o instalacji sekwencyjnej. Interesuja mnie jakosc i przyblizone koszta. Z gory dziekuje.
Peterp079
Nowicjusz

14 Paź 2008, 09:16

Wyglada na to ze za wiele sie nie dowiem tutaj na ten temat. A ten Elpigaz to jest instalacja polska czy innej produkcji. Bo widze ze tu jest polecany chyba najbardziej.
Peterp079
Nowicjusz

14 Paź 2008, 11:00

Jakbyśmy mieli każdemu leniuchowi odpisywać...Nie chcę być złośliwy,ale o tym,jakie instalacje gazowe są polecane przez naszych użytkowników,pisane było 3 tematy niżej - instalacja-gazu-do-fiata-siena-1-2-rok-2001-vt12249.htm .Wystarczyło poświęcić troszkę czasu i poczytać nasze forum.Co do Elpigazu - no chyba jednak bolą cię paluszki(chyba,że masz połamane,to przepraszam).Jak masz kompa,masz internet i masz zdrowe paluszki,to wystukaj sobie w googlach Elpigaz i wszystko tam poczytasz o tej jak i o innych firmach.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

14 Paź 2008, 14:29

Ten post czytalem jak chyba zreszta wszystkie prawie na tym forum. O elpigaz juz wiem tez. Tylko ciekay jestem jak on wypada w porownaniu do stag 300 , BRC, czy Lovato...
Peterp079
Nowicjusz

14 Paź 2008, 18:45

Szczerze mówiąc,to nijak -to,jak będzie działała instalacja gazowa,zalezt tylko i wyłącznie od gazownika,który to zakłada,a dokładnie od jego "fachowości".To on musi wiedzieć jak ustawić mieszankę,żeby silnik prawidłowo pracował.No i to on musi wiedzieć,którą generację założyć i jakie elementy są potrzebne do tej instalacji.Wg mnie nie ma różnicy w firmie - to tylko wpływ reklamy.Spotykałem się z samochodami tej samej marki,a z różnymi instalacjami i we wszystkich LPG pracuje jednakow.Oczywiście jeżeli właściciel samochodu dba o tą instalację i robi okresowe przeglądy.
A co do firm jeszcze,to jest tak samo jak np. z telewizorami - nie jeden raz się zdarzyło,że Philips czy Panasonic psuł się,a np. Daewoo grał bezproblemu.Albo czajnik bezprzewodowy - kupisz taki za 20 zł i grzeje ci cały czas,a kupisz taki za 150 zł i po roku się zepsuje.Mam nadzieję,że wiesz o co mi chodzi.
Do twojego samochodu najlepsza będzie instalacja sekwencyjna.A firma?To już zalezy od ciebie :wink:
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

15 Paź 2008, 08:48

MotoAlbercik dziekuje za odpowiedz. To wiele by wyjasnialo. Teraz kwestia znalezienia dobrego fachowca w Kielcach lub okolicach. Ewentualnie Kraków choc wolalbym Kielce bo tu mieszkam...
Peterp079
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak ustawić prawidłowo lusterka w samochodzie?
    Prawidłowe ustawienie lusterek ma istotny wpływ na bezpieczeństwo – od tego zależy, czy kierowca będzie mógł dokładnie obserwować sytuację na drodze. Ważne, aby w ustawieniu lusterek wykazywać się starannością ...

15 Paź 2008, 20:18

słuchaj jeżeli chodzi o sekwencje to polecałbym ci OMVL.sam zakładałem te instalacje i nigdy nie było z nimi problemu.ja uważam OMVL za najlepszą wśród sekwencji.ale to jest moje zdanie.pozdrawiam
autolucas
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Płock