Kacper napisał(a):wymienić ponownie filtr (w filtrze była taka maź jak galareta czarna).
Czyli generalnie rzecz biorąc, to warto używać takich preparatów, widać że podczas pracy silnika odkładają się zawsze jakieś osady
Forum Motoryzacyjne, Forum Samochodowe, Auto Forum
Kacper napisał(a):wymienić ponownie filtr (w filtrze była taka maź jak galareta czarna).
tureds napisał(a):Czyli generalnie rzecz biorąc, to warto używać takich preparatów, widać że podczas pracy silnika odkładają się zawsze jakieś osady
nietoper napisał(a):Ostatecznie wypróbowaliśmy produkt firmy Forte "Motor Flush"
tureds napisał(a):Powiesz coś więcej an temat tej płukani? jak w ogóle to zrobiłeś??
Jak wymieniasz filtr regularnie to przed jego kolejną wymianą warto po wlaniu takiego dodatku zrobić około 1000km.pazuzu88 napisał(a):Jak ma się stosowanie środka Liqui Moly Diesel Spulung do wymiany filtra paliwa?
Filtr wymieniać po zastosowaniu preparatu? Czy najpierw wymienić filtr a potem zastosować środek i wlać do baku?
Ja bym jeszcze pojeździł do rezerwy następnie zatankował i dopiero wymienił filtr.pazuzu88 napisał(a):Pytam ponieważ wlałem do pełnego baku ten preparat, zostało mi jakieś 1/4 baku a w poniedziałek chciałem wymieniać filtr. Zastanawiam się czy na siłę wyjeździć tą resztkę paliwa ~150 km czy już śmiało mogę oddać samochód do mechanika.
nietoper napisał(a):Ściśle trzymaliśmy się instrukcji: https://www.forte-nwe.pl/produkty/czysz ... otor-flush
Poniżej masz napisane jak to stosować.