W210 2.2 D 96r - jaki wał napędowy kupić?

15 Cze 2020, 11:33

Ma ktoś z was wał napędowy??
Pasuje również z innego modelu wał??
Zwykły 2.2 D 96 R nie CDI.
Potrzebuje wału i nie wiem czy mam spoglądać na inny model bo może pasuje.
Patryk321
Nowicjusz

15 Cze 2020, 15:13

Ja bym szukał typowo od tego modelu jest ich naprawdę dużo. Co się stało z twoim że musisz kupić inny?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

16 Cze 2020, 11:03

Na pewno krzyżak do wymiany bo jest luz i do tego podobno na wieloklinie rozwalony jest...
I przy jeździe po puszczeniu gazu szarpie przy przyspieszaniu potrafi szarpać jak nie wyreguluje sobie dobrze sprzęgła przy zmianie biegu auto szarpie :/ i stawiam że to wina wału i nie umie znaleźć i chyba czeka mnie regeneracja za około 1500zł
Patryk321
Nowicjusz

25 Lip 2020, 21:29

Mam takiego Skurczybyka,szarpanie może być spowodowane,,padnięciem,,przednich poduszek ławy ,poduszki gumowo olejowe,od nich zacznij,sprawdż jeszcze czy nie ma wycieku paliwa w okolicy filtra paliwa.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

09 Lut 2026, 14:07

Odradzam kupować nowy wał albo używany. Lepiej naprawić. Przeważnie problem jest z wieloklinem. Przerabiamy wielokliny jak w starszych modelach MB na nakrętkę zaciskową, wyważamy wał. Mogą być sparciałe przeguby gumowe .
Naprawa takiego wału 550-1200 zł brutto.
Autocardan
Obserwowany

Miejscowość: Ożarów Mazowiecki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Współczesne sportowe Toyoty
    Celica, MR2, Supra czy Corolla AE86 – te samochody znają wszyscy. Ich następca, tylnonapędowe coupe GT86, to jeden z ulubionych samochodów współczesnych drifterów. Jego pojawienie się w salonach ...