kazeda napisał(a):Q50 infa odpuszczac?
Ja bym nie odpuszczał oczywiście mając z tyłu głowy że w serwisie to nie golf 4 gdzie rano zamówisz czujnik i będzie wieczorem. Infinitiwcy mają jednego szpenia od gratów chyba gdzieś pod Poznaniem + trzeba korzystać z internetu.
kazeda napisał(a):Az tak okrojony jest rynek szukajac czegos 'normalnego'?
Tak jest, dlatego już od dawna mam problem z doborem auta dla siebie. Albo idziesz na łatwiznę w stronę zakupu premium europejskiego albo jest cienko z wyborem i z łatwością/dostępnością serwisową. Przy autach premium z EU jest trochę inny problem czyli natłok badziewnej technologii i jej często bardzo kiepska jakość. A wtedy co z tego że dana część jest dostępna od ręki jak kosztuje krocie.
kazeda napisał(a):Przejrzalem lexusy na nowszego gsa 450h
450h MK4 jest bardzo drogi w kupnie ale w 100% warty tej kasy. Jeżeli chodzi o Gs MK4 jest to według mnie najlepszy wypust Gs-a ever
W sumie wszystkie opcje są ok. Dla mnie naj jest 450h i gsf
kazeda napisał(a):450h widzialem, ze warto szukac polifta w przypadku mk3.
MK3 450h fl opłaca się szukać + 430.
Nie będę się rozpisywać ale fl jest poprawiony i to sporo, 430 to silnik 10/10.
Ogólnie po MK3 widać pogorszenie lexa ale przy konkurencji jest więcej niż dobrze oczywiście w kategorii technicznej bo fill z jazdy skrajnie różny od BMW/audi.
kazeda napisał(a):Mam kilka pytan co do gsa mk3, szukac polifta i najlepiej jesli juz ktos baterie regenerowal?
Na tą chwilę baterie sporo firm wymienia yeż się naprawia/regeneruje. Bardziej trzeba wyszukać kogoś zaufanego bo np.masz zaśniedziałe połączenia cel które trzeba wyczyścić a ktoś Ci wymieni baterie. Koszt około 6-12k wymiany. Co jak na częstotliwość usterki, klasę auta oraz jego osiągi uznaje za dosyć tanie. Do tego robota odbywa się szybko bez wyjmowania silnika
kazeda napisał(a):Jak wyglada jazda samochodem ze skrzynia CVT tzn. to jest skrzynia, ktora na dluzsza mete nie bedzie 'lubila' agresywniejszej jazdy?
To nie jest kupowaty multitronic z kałdi albo inny wynalazek tylko eCvt więc awarie są czysto statystyczne. Nie wiem jak obecnie kosztują używki ale kilka lat temu zapotrzebowanie na nie było zerowe więc często kosztowały mniej niż zestaw dobrego sprzęgła do golfa TDI
Tu bardziej trzeba się przyzwyczaić do charakterystyki czyli wciskasz na max obroty są na max a prędkość goni obroty. Nie ma żadnych biegów itp. przy dużych silnikach nie jest jakoś uciążliwe. Tu też jest wyciszenie ok.
kazeda napisał(a):Przy moim gornym pulapie budzetu znlazlem jeszcze: Kia Stinger z 2.0 255km
Nie wypowiem się. Wizualnie ok.
kazeda napisał(a):Widze, ze opcja jeszcze jest I20 w wersji N, gdyby nie maly gabaryt auta...
Typowy skakaniec.