REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych

Sopelek napisał(a):Noo ja Tobie nie każe tym jeździć, tylko jakoś 99% użytkowników jest zadowolonych z tego silnika, a Ty tylko siedziałeś i wiesz że jest be be ciekawe...ludzie oddają na złom te auta bo gniją....a silnikowo jest bajka

Podobnie jak Ty, Francc i Galakty święta trójca hejterów wszystkiego co niemieckieszybki napisał(a):Teraz pewnie objawisz/objawicie się w następnym temacie gdzie można polecić niezniszczalne VW
szybki napisał(a):obudowany jest zardzewiałym złomem
mechanikę, którą ogarnia się za groszę i dalej śmiga trzepiąc kilometry. Porównaj sobie trwałość tego SDI a 1,2 albo 1,4 w jakiś tandetnych mieszczuchach z tego tematuszybki napisał(a):który posiada mechanikę czego autor i jak widać Ty/Wy nie rozumiecie.

Sopelek napisał(a):Podobnie jak Ty, Francc i Galakty święta trójca hejterów wszystkiego co niemieckie
Sopelek napisał(a):mówi osoba która w niemal każdym temacie poleca japońce nie przechodzące przeglądu bez podłogi...
Sopelek napisał(a):mechanikę, którą ogarnia się za groszę i dalej śmiga trzepiąc kilometry. Porównaj sobie trwałość tego SDI a 1,2 albo 1,4 w jakiś tandetnych mieszczuchach z tego tematu

słyszałeś kiedyś o takim czymś jak wymagania, wynikające ze sposobu eksploatacji?Sopelek napisał(a):Panowie ja rozumiem że Golf i SDI Wam się nie podoba bo zawiść, bo silniki wieczne i spalanie jak w skuterze ale wysilcie się bo te argumenty niczym z Tiktoka są śmieszne

mike napisał(a):Choć jeśli jesteś trollem / botem, to żadne argumenty nie dotrą

Sopelek napisał(a):Niech tylko wie, że aby zbliżyć się chociaż w niewielkim procencie do ekonomii tego SDI, który swoją drogą normalnie leci 140-150 bez problemu to konieczne lpg i teraz albo własna instalacja w 25 letnim silniku z przebiegiem 300 tys albo kupno śmietnika z lpg 6 letnim np..w przeciwnym wypadku taniej chyba wyjdzie jazda Flixbusem do tych Niemiec.
W każdym razie ja kończę kopanie z końmi i powodzenia dla autora

mike napisał(a):po co karać się jazdą za ciężarówkami?
Ok to teraz pomyśl ile w takich warunkach spali klasyczna benzynaszybki napisał(a):Niestety z oszczędności nic nie zostawało. Przy licznikowych 145kmh spokojnie spalanie to 7l on.

Hamal napisał(a):Nie bardzo rozumiem ten argument, ciężarówka jedzie 100 km/h, na niemieckich autostradach masz 3-4 pasy w jednym kierunku to jadąc jak kolega wyżej 145 km/h po prostu włączasz kierunek i zmieniasz pas, to takie trudne? Serio?
Hamal napisał(a):Ok to teraz pomyśl ile w takich warunkach spali klasyczna benzyna

szybki napisał(a):Mówiłem jechałeś kiedyś Lupo SDI czy tak piszesz żeby pisać ?
No co Ty ja bym powiedział że z 0,5 do 1,5l mniej spali benzynka np 1,6 w kompakcie niż takie Polo SDIszybki napisał(a):Zwykłe beny licz od 0,5 do 1,5l więcej hmmm tylko z chłodnicami