Wycieraczki do mazdy

04 Lut 2026, 14:37

Jakie wycieraczki polecacie do Mazdy 5 (2010)? Zależy mi na czymś cichym, trwałym i dobrze zbierającym wodę. Jakie marki i rozmiary będą najlepsze?
pbrz
Nowicjusz

04 Lut 2026, 15:59

Mam Mazdę 5 z 2010 roku, więc znam temat. Polecam Bosch Aerotwin – to trochę droższa opcja, ale według mnie warto. Używam ich od kilku lat i świetnie zbierają wodę, są ciche i wytrzymałe. W Mazdach wycieraczki mają specyficzne mocowanie (hakowe), ale Bosch robi modele idealnie pasujące. Jeśli chcesz coś równie dobrego, ale trochę tańszego, to sprawdź Valeo Silencio – też bardzo solidne i dobre na deszcz. Ważne, żeby dobrać odpowiednią długość – w Mazdzie 5 to zazwyczaj 24 cale na stronę kierowcy i 18 cali na pasażera, ale zawsze warto to dokładnie sprawdzić. Unikaj tanich wycieraczek z marketów – może i na początku działają w miarę OK, ale szybko się zużywają i zaczynają smużyć.
teberton
Nowicjusz

04 Lut 2026, 23:31

Poszukaj wycieraczek z Oximo bo u mnie sprawdzają się nieźle i to nie tylko w jednym samochodzie. Cenowo wychodzą bardzo dobrze i jakościowo również.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowca i narciarz w jednym stali domu
    Zadając pytanie: Co łączy kierowcę i narciarza? Pewnie większość osób odpowiedziałaby, iż łączy ich samochód, którym narciarze najczęściej docierają pod stok narciarski. Jednak obie te grupy mają ze sobą ...