Ostatnio pojechałem do mechanika bo mi przerdzewiała rura pomiędzy tłumikami w okolicy katalizatora. Mechanik doszedł do wniosku że i katalizator jest padnięty i lepiej żeby go wyciąć i wspawać rurkę. Tak też zrobiłem i teraz jeżdżę bez niego. Auto dostało kopa ale mam pytanie. Czy taka jazda bez katalizatora nie ma negatywnych skutków w spalaniu benzyny ( tz. czy auto nie będzie paliwo więcej benzyny)?
Tomek potrzebuje naszej pomocy! Bez niej umrze Pomóżmy Tomkowi.Podarujmy mu płuca
Z tego co sie orientuje to nie. Bardzo duza roznice odczules w przyspieszeniu? Bo napisales ze dostalo autko kopa, jestem ciekw jak to jest w praktyce ;p bo w teorii sie orientuje
Jeżeli auto zyskało na mocy (a nie straciło) to wszystko jest w porządku niektórzy uważają że jak się wytnie katalizator to powstaje tzw. Turbo dziura i autko traci na mocy jedyny problem może być na przeglądzie gdyż autka powyżej 96' roku(o ile się nie myle) muszą mieć katalizatory.
Elektryczne supersamochody. Przyszłość sportowych aut czy chwilowa moda? Świat motoryzacji przechodzi transformację w kierunku elektromobilności. Supersamochody z napędem elektrycznym osiągają coraz lepsze parametry, często przewyższając osiągi swoich spalinowych odpowiedników. Producenci ...
Bezpieczny rowerzysta - 5 zasad które warto znać Z roku na rok na naszych ulicach przybywa rowerzystów. Tylko w 2013 roku w Polsce sprzedano 1,28 mln rowerów, a tendencja jest rosnąca. Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad (GDDKiA) szacowała ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.