REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych

Wszystko zależy od tego jak często jeździsz z przyczepką i jak ją wypinasz i przypinasz. Warto tam zerknąć raz na jakiś czas np. raz w miesiącu lub jak widzisz że wypinając przyczepę kula od haku na samochodzie jest prawie sucha itd. Nie ma tu dokładnych zaleceń bo każdy inaczej użytkuje taki sprzętloqinrock napisał(a):1. Czy istnieje jakiś interwał smarowania zaczepu? Np 500/1000 km? Spec od Wioli powiedział, że smarować jak się przypomni, a taka odpowiedź mnie nie satysfakcjonuje.
To można wyregulować tylko trzeba też uważać żeby nie przesadzić w drugą stronę ale z tego co opisujesz spokojnie możesz trochę go podciągnąć.loqinrock napisał(a):2. Mam wrażenie, że hamulec mógłby być mocniejszy. Jak zaciągnę ręcznie to dopiero przy maksymalnym zaciagnieciu przyczepa stoi dęba, lekkie zaciągnięcie - można ją przetoczyć. Czy tak powinno być?
Tak wkładka powinna wejść w to miejsce i to będzie najtańsza opcja która działa dodatkowo możesz kupić kulę "safety ball" i po odpięciu przyczepki ją włożyć w zaczep i ponownie zamknąć za pomocą wkładki. Są też trochę droższe zabezpieczenia które zakładasz na rączkę od góry np. AL-KO AKS 3004 2004 SAFETY ale nie wiem czy u ciebie podejdzie bo one są przeważnie do lawet i przyczep kempingowych. Nie mniej jednak uważam że to pierwsze rozwiązanie spokojnie Ci wystarczy.loqinrock napisał(a):3. Chciałbym kupić zabezpieczenie, żeby po spięciu przyczepy z samochodem nie dało jej się wypiąć. Czy wkładka z kluczykiem wchodzi pod tą czarną, okrągłą zaślepkę? Ma może ktoś do polecenia dobre zabezpieczenie w niedużych pieniądzach?