Stevens87 napisał(a):Patrząc na cenę można się było domyślić, że nie wszystko jest ok.
Tia, ale wróżka Ci to podpowiedziała że coś jest nie ok. ?
Mam rozumieć że jak ktoś Ci wjedzie pod sklepem w drzwi to tak będziesz jeździć ?
A jak zgłosisz do ubezpieczalni i dostaniesz 10k.na naprawę to zamiast sprzedać auto oddasz je na złom albo w ogłoszeniu wpiszesz "powypadkowe" i dasz cenę 5k ?
A jak ktoś zespawał dwie Mazdy a szkoda nigdy nigdzie nie była zgłoszona to już będzie ok.? Lakier zrobiony pod miernik, "zabezpieczenie" antykorozyjne (maskujące) to kupisz takie autko ?
Niestety ale musisz zbierać informacje, prawda jest taka że przy dzisiejszych cenach napraw z oficjalnych wycen ubezpieczalni tym bardziej z Niemiec nawet szkoda całkowita może okazać się drobnym uszkodzeniem.
Ostatnio byłem ubrany w szukanie Mazdy 2 akurat miałem w pobliżu kilka sztuk z salonu Pl to dramat korozyjno serwisowy. Kupiłem sprowadzoną z DE i zgłoszenie było coś na 5-6k.eur. Stan techniczny i korozyjny perfekcyjny przy tym co widziałem a i wersja w Pl praktycznie nie spotykana.