Zakup/ Serwisowanie/ Lincoln Navigator II 5.4 4WD

17 Lip 2026, 13:57

Witam,
Mam pytanie do posiadaczy wyżej wymienionego auta lub osób obeznanych w temacie.
Noszę się z zamiarem kupna Navigatora II. Jakie są jego bolączki (bo zalety już znam). Czy faktycznie ta elektryka i pneumatyka to tak częsty i wielki problem? Jak z dostępem do części? Skąd bierzecie? Czy serwis poza olejami, świecami ogarnia "zwykly" mechanik z interfejsem czy trzeba ekstra jeździć do speców od amerykańcòw? Następne pytanie- kto robił gaz w Navigatorze, gdzie i ile kosztowała instalacja. O spalanie nie pytam. Wiem, że 30 gazu trzeba liczyć. Ogólnie jak wrazenia z auta i czy w ogóle warto się zainteresować 20 letnim Navigatorem czy odpuszczać temat? Pozdrawiam.
Xawer197
Nowicjusz

17 Lip 2026, 19:25

Miałem forda z tym silnikiem. Było ok. Miał jakieś wpadki ale musisz to sprawdzić. Były tam dwie opcje słabsza i mocniejsza. Ogólnie nie ma czego się bać.
Co do samego auta to z serwisem nie ma problemu, niektóre części pewnie tylko USA ale pamiętaj że to jest technologia USA czyli im prościej tym lepiej a przy takich autach jest o to trudno.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak dobrać felgi do auta? Poradnik krok po kroku
    Opony i obręcze stanowią kluczowy element układu jezdnego każdego pojazdu mechanicznego. Ich odpowiednie skonfigurowanie wpływa nie tylko na estetykę maszyny, ale przede wszystkim na fizyczne zachowanie pojazdu na drodze ...
    PODSUMOWANIE i SPIS MODELI - Koszty utrzymania
    Na tej stronie znajdziesz spis ponad 350 modeli samochodów w około 90 zestawieniach. Abarth: Grande Punto 1,4 T-Jet Alfa Romeo: 147 2,0 TS 147 3,2 GTA 156 1,9 JTD 159 1,8 159 1,9 JTDm 166 3,0 Audi: A2 1,6 FSI A3 8L ...