26 Lut 2015, 12:42
JA miałem kiedyś te Night Braker. Musze powiedzieć, że jeżeli chodzi o światło, to świeciły całkiem fajnie. Denerwował mnie tylko ten żółtawy poblask na lewym poboczu lub na lewej jezdni - żarówki te mają taki filtr, który z lewej strony daje żółte światło. Niby chodzi o to, żeby nie oślepiać innych kierowców - żarówki świecą troszkę dalej niż standardowe. A skoro świecą dalej, to jest mieniony strumień świetlny, czyli poprostu świecą wyżej, a co za tym idzie mogą oślepiać. Dlatego jest ten filtr. Przynajmniej tak pisało. I jak się wymieni te żarówki i nie ustawi się reflektorów, to ten żółty poblask mozna zauwazyć podczas jazdy w całkowitych ciemnościach. I mnie to przeszkadzało. A po ustawieniu reflektorów, a dokładniej ich obniżeniu, widać go jeszcze bardziej.
Jeżeli nikomy to nie przeszkadza, to poza tym żaróweczki są naprawdę ok. Ale ja wolałem kupić takie, co świecą na biało i ostatnio jak kupuję, to celuję w takie, co dają więcej światła o 90%. Wiadomo - świecą one o wiele krócej, bo skądś muszą mieć te 90% więcej świała, ale świecą elegancko na biało. Ostatnio kupuję Bosch ksenon Silver. Są drogie, bo jedna kosztuje coś około 50 zł. Ale jestem zadowolony.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...