Zawieszenie wyrażnie skrzypi - VW Golf IV 1.6

06 Sie 2010, 22:07

Witam mam problemy z moim golfem.

1. Przednie zawieszenie wyrażnie skrzypi podczas spokojnej jazdy po jakichś nierównościach, kiedy przyśpieszę już nie. Dodam ,iż były wymieniane przednie wachacze bo strasznie skrzypiało, pomogło na 3 tygodnie, teraz skrzypi nie tak głośnio ale to słychać.

2. Gdy stoję w miejscu i skręcam kierownicą słychać takie skrzypienie przez chwilę. Nie wiem czy to kolumna kierownicy czy wspomaganie?

3. Klocki hamulcowe piszczą. Kiedy jadę wolno i następuje obrót kołem w pewnym momencie słychać pisk, potem przestaje i znów obrót kołem i pisk i przestaję, czasami piszczy też jak hamuję ,ale to rzadkość.

Generalnie odkąd wahacze wymieniłem to przy około 40 na godzinę słyszę taki basowy dzwięk jakby klocki hamulcowe pocierały o tarczę i nie wiem co to jest.

Z góry dziękuje za odpowiedz.
Ostatnio edytowany przez FCBarca4ever, 08 Sie 2010, 15:03, edytowano w sumie 1 raz
FCBarca4ever
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochodem w góry na narty
    W górach jeszcze zima więc wiele osób wybiera się w tym czasie w góry, by pojeździć na nartach czy snowboardzie. Kierowcy powinni jednak odpowiednio przygotować się do takiej podróży, aby w bezpieczny ...