Zmiana języka w komputerze pokładowym Honda CR-V 2.2 2012r

24 Sty 2026, 19:29

Witam!
Potrzebuję zmienić język menu w hondzie CR-V 2.2 2012 r z francuskiego na polski i jeśli dałoby radę zaktualizować nawigację. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc i podesłać oprogramowanie z językiem polskim którego u mnie brak. Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
andrehonda
Nowicjusz

• 27 Sty 2026, 13:36

Próbowałeś poszukać na oficjalnej stronie Hondy odpowiedniej aktualizacji oprogramowania? Jak znajdziesz, zapisujesz ją na pendrive z systemem plików FAT32 i podpinasz do nawigacji a później system Cię sam powinien przeprowadzić. Ważne żeby nie wyłączać zasilania podczas instalacji.

Zerknij sobie tu tak na szybko znalazłem poradnik może coś Ci się z niego przyda https://hondagrudzinski.pl/jak-wgrac-po ... -nawigacja
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

27 Sty 2026, 22:26

Dziękuję ci bardzo zerkne na tego linka posługiwanie się telefonem sprawia trudności nie jestem młodzieniaszkiem pozdrawiam.
    andrehonda
    Nowicjusz

28 Sty 2026, 10:45

Najprostsze rozwiązanie jeżeli masz problemy z internetem to telefon do ASO i zapytanie się czy istnieje możliwość zmiany języka w twoim modelu samochodu. Będziesz wiedział czy jest na to szansa i ile ewentualnie kosztuje u nich. Telefon nic nie kosztuje no może chwilę czasu na rozmowę potrzebujesz :wink:
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

28 Sty 2026, 22:16

Wszystko fajnie tylko ja mieszkam we Francji i niemam polskiego numeru telefonu a poza tym nie chodzi o internet ja niezbyt dobrze posługuje się telefonem i komputerem.
    andrehonda
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samodzielna wymiana oleju silnikowego
      Dla osób lubiących samodzielnie naprawiać samochody, wymiana oleju silnikowego nie jest żadnym problemem. Jednak coraz więcej osób wybiera profesjonalne warsztaty takie jak Euromaster. Nic dziwnego, standardy ...