126p czy da rade??

22 Lut 2009, 13:40

witam,mam takie pytanko czy jadac maluszkiem w dalsza trase np.
Jaworzno-Zakopane (157km,2h 43min - w 1strone) da rade przejechac taka trase w obydwie strony bez zadnych powaznych usterek :?: :?:
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Lut 2009, 18:25

Powinien dać ale głowy nie dam. Malczan jest chłodzony powietrzem, to nie na dłuższe trasy.
Rób mu co jakiś czas dłuższe przerwy jak już jedziesz w taką trasę. Dajmy co 60km...jedź z otwartą tylną klapą o ile masz zamontowany ogranicznik przy klapie. To moje zdanie.
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

23 Lut 2009, 02:05

Jaki rocznik? Ja z ojcem jechałem Malarem do Szklarskiej więc odległość mniej więcej podobna, była to wersja zapalana na linki więc sprzed 90 roku chyba i dawał radę obładowany u góry dwoma torbami nawet ścignęliśmy stówką merca jakiegoś :D ale nie zatrzymywaliśmy się specjalnie jakoś, jedyna usterka to jak nam linki poszły i góral nam pokazał, że można Małego na kija odpalać. To jest dopiero auto ;)
warzywo
Aktywny

Miejscowość: PZN

23 Lut 2009, 02:40

zalezy jaki masz stan maluszka. Jak ok to dojedzie. Olej sprawdz przyponij sobie date zmian lanczuszka, badz posluchaj czy go slychac, ostatecznie swiece zobacz jak wygladaj i filtr powietrza. Po co niespodzianki po drodze. Uzupelnij plyny i sprawdz klocki hamulcowe. Ale ja szczerze odradzam jechac zima maluchem w gory. nie wiem czy ten moj jest tylko taki czy wszytkie, ale snieg, lod i tylny naped.. moze byc to zle polaczenie.
Akk sprawdz czy wytrzyma no i opony.
szakal1990
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska

23 Lut 2009, 15:38

no maluszka jeszcze niemam ale juz niedlugo,bedzie to rocznik od 96 w gore,a narazie chcialem dowiedziec sie co nieco o nim :)
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Lut 2009, 16:00

Tak jak kolega wyżej zrobił, skoro to dłuższa droga, powymieniaj wszystkie płyny które trzeba, posprawdzaj czy wytrzymają wszystkie elementy, może przejedź się na dodatkowy przegląd żeby nic Cię nie zaskoczyło w trasie.
warzywo
Aktywny

Miejscowość: PZN
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Z4: roadster przyszłości
    Nowe elementy zewnętrzne, staranne modyfikacje we wnętrzu, nowy pakiet wyposażenia i nowy podstawowy wariant silnikowy BMW Z4 powodują, że na salonie NAIAS 2013 w Detroit samochód będzie wyglądał jeszcze bardziej atrakcyjnie ...