Antena - pozostalosci po oryginalnej (fotki)

28 Sty 2016, 14:36

Witam.

Męcze się z tym od dawna dawna, pieniędzy na to wydałem bardzo dużo, o nerwach nie wspomne - efekt? Ten sam. Orginalna antena miała oczywiście przewód antenowy i jakieś dwa kabelki. Oryginalne radio to MCD z nawigacją więc albo te kabelki to od wzmacniacza albo od nawigacji. Jedynym słowem żeby nie zanudzać, musze odpiąć te dwa kabelki z kości przy nowym radiu - pytanie które to mogą być? Coś po prostu zagłusza niemiłosiernie auto i doszedłem do wniosku, że owe 2 kabelki siedzą w kościach i robią zamieszanie. Pomożcie bo już nie daje rady z tym...

Fotki -> kość brązowa i czarna (zdjęcie z obu stron) ->

[tymczasowy link do zdjęcia niedostępny]

MarcinATL
Nowicjusz

Auto: Golf 4
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

28 Sty 2016, 16:34

Sorry, ale to co napisałeś jest zupełnie niezrozumiałe - jak kabelki mogą zagłuszać auto ? Poza tym jeżeli nawet wychodzą z kostki, a nie są nigdzie podłączone to jaki może być ich wpływ na cokolwiek ?
Anjin
Zaawansowany

Auto: Peugeot

28 Sty 2016, 18:46

Wiesz, kombinuje jak moge. TO idzmy madrzejszą drogą. Włożyłem radio, kable ogarnałem jak trzeba. Rewelacyjnie działa, ale jest problem. Nic nie ruszając, nad , doslownie nad radiem trzymam ręke - nie szumi, zabiore - lekko zaczyna szumiec - skad taka opcja?
MarcinATL
Nowicjusz

29 Sty 2016, 11:29

Ja bym się zastanowił nad kablem antenowym i samą anteną - czy nie jest już coś w tej instalacji skorodowane. JAk masz możłiwośc, to podepnij inną antene z innym, dobrym kablem. Nawet "na krótko", czyli poprostu wyciągnij radio, włóż kabel z anteną i antenę połóż gdzieś na dachu, na masce otp. I zobacz czy się polepszyło.
Jak masz możłiwośc, to spróbuj podłączyć pod tą instalcję co masz inne radio. Bo może to być wina samego radia.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

29 Sty 2016, 14:05

Hm, radio wcześniej było oryginalne i odbierało jak na kenwoodzie obecnym. Rozpisałem się przed chwilą, ale wapie zeby się komus chcialo czytać, więc w skrocie: kabel antenowy + antena, wszystko dobrze polaczone = siedze po stronie pasażera - nie szumi. Lekko się wygne na strone kierowcy, pojawiają się szumy. Otworze drzwi, lekko zaszumi, zamkne, w miare okej. Przeciągne ręką po kokpicie od strony pasażera - szumy ustają, zabiore ręke - pojawiają się. Fajnie byłoby poznać przyczyny, ale mysle, ze rozwiązaniem na szybko i po taniości jest znalezienie czegoś co będzie działało na zasadzie ręki. Wtedy bym materiał albo coś innego położył na radio, nad radiem półeczka i spokoj. Pomoże ktos?
MarcinATL
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak można zmniejszyć wydatki na paliwo?
    Dużo kierowców każdego dnia korzysta z samochodu, a koszty paliwa rzędu kilkuset złotych miesięcznie nie zaskakują. Często dla kierowcy wydatek na paliwo jest dosyć sporym miesięcznym obciążeniem. Niestety gwałtowny ...