Audi A3 1.9TDI 110KM 1999r 5 drzwi - czy warto?

05 Kwi 2008, 23:01

Witam,
mam kilka pytań laika o kilka kwestii związanych z audi a3...

1. Po pierwsze i najważniejsze. Od kumpla dostałem namiar na gościa, który sprowadza auta z Niemiec. Gosć poinformował mnie, że za jakies dwa tyg będzie miał na sprzedaż srebrne Audi a3, 5drzwi, klimatronic, 1.9TDI 110KM z roku 1999 i z przebiegiem do 160tys km za ok 28tys zł. Gość powiedział, ze oczywiscie przed kupnem mozna podłączyc do kompa, jechac do serwisu, da mi nr VIN zebym sam tez sprawdził auto. Czyli normalne czynności związane z kupowaniem auta. Póki co nie mam więcej info o tym wozie ale.... czy w ogóle opłaca mi się wydać tyle kasy za 9-letni samochód? Czy warto jednak poczekać i może trafi się jakaś audiola z 2001r do 31tys z wszystkimi opłatami... Po prostu nie wiem czy cena tego wozu nie jest za wysoka (nawet na allegro potrafią być dużo tańsze)?

2. Ponoć można sprawdzić przebieg auta (szczególnie audi) po nr VIN? Dla mnie to jakoś mało wykonalne, ale czy w jakiś sposób jest to możliwe?!?! Nie chodzi o podpięcie vaga, ale sam nr vin...

3. Trzecia sprawa to komp pokładowy. Poczytałem na forum, ale doczytałem się tylko, że może być pełny FIS, niepełny FIS, który pokazuje chyba tylko godzinę czy temperaturę i może go nie być wcale. Czy ktos moze mi wkleić zdjęcie deski rozdzielczej jak wygląda pełny FIS ? I czy w ogóle taki montowano w wersjach z 99r. W sumie to tylko bajer, ale całkiem wygodny

4. Czy warto robić wirusa w takim wozie? Chodzi o to, że najmłodszy juz nie jest, ma jednak trochę przejechane, więc czy w ogóle jest to bezpieczne?

To chyba na początek wszystko. Jak będę znał więcej szczegółów o aucie, miał jakieś fotki i przy okazji pytania to się odezwę .
Pozdrawiam
ryto
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

06 Kwi 2008, 09:57

No cóż 28 tys za 99 rok to zeczywiscie bardzo dużo , tym bardziej ze autko jest bardzo małe. Ja bym się mocno zastanowił. A za 28 można wybrać całkiem przyjemne autko
greyt
Początkujący

06 Kwi 2008, 16:21

hmm no właśnie, tak myślałem. coż, będę szukał dalej...
ryto
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

06 Kwi 2008, 16:25

Za taką cene lepiej kupić leona, to prawie ten sam samochód.
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz
Prawo jazdy: 26 06 2008
Auto: BMW
Silnik: 2.0 d 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

06 Kwi 2008, 16:58

jeżeli samochód sprawdzony to warto.
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

06 Kwi 2008, 17:07

troche drogo jak za a3, ale jesli ma byc dobre i pewne to mozesz sie jeszcze zastanowic, tym bardziej ze tera dobre tdi bardzo ciezko kupic :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec