Audi A4 proszę o odpowiedz?

06 Gru 2008, 16:52

Witam wszystkich na forum samochodowym interesuje mnie Audi A4 tzn nie interesuje tylko chce taka kupic z 2000 roku w 1.9Tdi gdzies wyczytałem ,,w a4 po liftingu czyli od 99r należny zwrócić uwagę na tylna klapę bo lubi rdzewieć",,klapy nie rdzewieja, tylko na listwie nad rejestracja robi sie taki nalot, jakas tam reakcja podobno, gdzies czytalem o tym
ale trzeba przyznac, ze niektore audi lubia sobie przygnic" JAKA JEST PRAWDA W TYM DZIEKUJE ZA WSZYTKIE ODPOWIEDZI POZDRAWIAM
vorester
Początkujący

06 Gru 2008, 19:02

Prawda jest taka, że gnijące Audi = naprawiane Audi. Blacha ocynk od zawsze była największym atutem w Audi, a tak poza tym to A4 TDI to naprawde bardzo dobry wybór (lepiej szukaj minimum 110 koni bo 90 troszke muli).
piotr84
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz - okolice

06 Gru 2008, 19:21

tez mi sie tak zdaje kolego gdzie ocynkowana blacha bedzie rdzewiec chyba ze była bita to nie golf III gdzie gnija tylne klapy tylko audi
vorester
Początkujący

06 Gru 2008, 20:21

sa przypadki w audi a6 c5 ze na dachu w kombi przy relingach gnija i w audi a3 na dole drzwi przy listwie tez lubi wyjsc rdza, ale ogolnie audi to i tak najlepiej zabiezpieczone przed rdza auta

szukaj spokojnie a4 takie jakiej chcesz, a bedziesz zadowolony
ja tez na nowy rok bede szukał dla siebie takiej

Powodzenia :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

06 Gru 2008, 22:25

Jak będziesz kupował używane audi z dużym przebiegiem szczególnie TDI zwróć uwagę na sprzęgło. Jeśli sprzęgło okazuje oznaki zużycia licz się z tym że będziesz musiał wymienić sprzęgło i koło zamachowe dwu-masowe.

Pozdrawiam
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

08 Gru 2008, 13:58

Zgadzam się z poprzednikiem. Gnijące audi to bite audi. Przed zakupem umów się z jakimś znajomym mechanikiem. Niech pomoże Ci stwierdzić czy auto było bite czy nie. Mam dwóch znajomych, oboje mają audi a4 1,9 tdi i jeszcze żaden nie narzekał. Złote auto.
LUDZIE, którzy piją, są dla mnie NICZYM .............................................NICZYM BRACIA!
Czapla
Nowicjusz

Miejscowość: że znowu ...
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyprzedzanie na czas
    Wyprzedzanie, szczególnie, gdy jest związane ze zmianą pasa ruchu na pas o przeciwnym kierunku, jest niebezpiecznym manewrem. Jeśli dodamy do tego pośpiech i zimowe warunki pogodowe, to otrzymamy okoliczności, które ...