Auto rodzinne...

08 Kwi 2007, 21:47

Witam wszystkich,

To mój pierwszy post.
Otóż chciałbym zasięgnąć tutaj porady, jakiego Waszym zdaniem mam dokonaćwyboru. Otóż mam 30 tys. zł i chcę kupić do tej sumy jakieś rodzinne autko.
Mam upatrzone marki i teraz proszę Was o poradę, na co się zdecydować i na co ewentualnie zwracać szczególną uwagę przy zakupie. Genralnie przy wyborze kieruje się również swoim gustem wizualnym.

A więc tak, waham się pomiędzy:
Nissan Primera 1.8 (benzyna), kombi (lub sedan) - rocznik 1999 - 2001
/chyba, że radzicie, aby dołożyć troszkę i kupić Nissana w ostatniej "budzie", ale tutaj jestem z kolei zwolennikiem hatchbacka.

Ford Mondeo Kombi 1.8 (benzyna) - ostatnia "buda"

Opel Zafira (beznyna)

Ford Focus (kombi) 1.6 - 1.8 benzyna

Jaki byłby najlepszy tutaj wybór?. Wizulanie podoba mi się mondeo oraz nissan.

Pozdr.
Aurelius
Nowicjusz

08 Kwi 2007, 21:53

Jaka dla mnie żaden z tych wziolbymcos ala 406 moge za nia zaświadczyc że świetny samochód a jak nie to Laguna jeszcze w starej budzie do roku 2001 zostanie ci jeszcze kasy.Nie lubie fordów i nie ufam im mam z nimi złe doświadczenie. codo nissanów to lubia rdzewieć więc tez nie polecam nowe Primiery kradnie sie w około 26 sek. więc niektorzy kradną je dla zabawy więc dlatego odrzucam.Po względem konfortu i jazdą Zafira tez odrzucam no chybaże ci pasuje to weź.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

08 Kwi 2007, 22:27

Dzięki za poradę.

Co do "francuzów" to krąży z kolei opinia, że w renault lubi siadać elektronika (ostatnio słyszałem kilka takich opinii od posiadaczy megane'a) no i w ogóle mają słabe zawieszenie, jak na polskie drogi...

jeszcze raz dzięki za wypowiedź i pozdr. oraz czekam na następne.
Aurelius
Nowicjusz

08 Kwi 2007, 23:22

Nie brano tu pod uwagę Opla (wiem,wiem, kasta sama rdzewka) Vectra kombi?
Nie wiedzieć - też radość!
malken
Aktywny

Miejscowość: Poznań

12 Kwi 2007, 08:00

Ja w moje rodiznie miałem 405 i dwie 406 nic sie nie działo spokojnie mozna wziąść.Przebiegi zrobilismy na nich straszne i z tego co wiem to dalej jeźdzą bez wiekszych problemów.Polecam równiez Galanta w dislu świetny samochód choc trudno dostać.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Suzuki Jimny
    Mała terenówka Suzuki była już kiedyś dostępna ze zdejmowanym dachem. Ale najnowsza odsłona modelu, która ostatnio skradła serca wielu kierowców, nie doczekała się dotąd takiej odsłony. Są jednak spore ...