Automat 30-40tys

03 Lut 2022, 11:32

Witam, potrzebuję kupić auto, głównie do jazdy po mieście (raz na jakiś czas w trasę) rocznie ok. 10tys km. Myślę głównie o sedanie aczkolwiek SUV/kombi (patrząc przyszłościowo) do ewentualnego przemyślenia. Chciałbym żeby był automat, w budżecie 30-40tys zł i oczywiście jak najmniej awaryjne. Ogólnie bardzo mi się widzi Peugeot 508 2.0hdi (podobno najlepszy silnik) lecz przy takich kilometrach rocznie i jeździe głównie po mieście to pewnie benzyna wchodzi w grę. Prosiłbym o propozycję, wraz z ewentualnymi wersjami silnikowymi.
tynek
Nowicjusz

03 Lut 2022, 13:36

Lexus IS250.
roFLU
Początkujący

Prawo jazdy: 01 06 2014
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Dodge Ram 1500 5.7 Hemi
Silnik: Seat Leon Cupra 1.8T
Paliwo: Benzyna

03 Lut 2022, 18:51

A coś, ktoś więcej ?
tynek
Nowicjusz

03 Lut 2022, 19:08

Laguna 2.0T, dobry silnik i dobry automat a to dość niecodzienne połączenie na rynku :mrgreen: Nawet i gaz włożysz bez problemów jeśli będziesz miał taki fetysz.
Jest też mercedes W204 1.8K ale tu lepiej szukać polifta, nie wiem dokładnie jak teraz cenowo to wygląda.
Ewentualnie możesz pomyśleć o insigni, tam również skrzynia nie będzie kosmicznie droga jeśli coś pójdzie nie tak (najlepszym kompromisem wśród benzyniaków jest 1.6T).
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

03 Lut 2022, 19:55

No z tego co widzę to do Mercedesa trzeba trochę dołożyć. Czyli zostaje laguna bądź Insignia. Czy może coś jeszcze ewentualnie rezygnując z automatycznej skrzyni? :D
tynek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Komfort, styl i odwaga - Trzy dekady Lexusa
    Świat motoryzacji jest barwny i interesujący. Ale nie byłby taki, gdyby nie producenci prezentujący zupełnie inne podejście do tworzenia samochodów. W tym roku mija dokładnie 30. lat, odkąd kolorów motoryzacyjnemu ...