Citroen c1 czy c2, który z tych malutkich byście radzili?

22 Lip 2008, 12:10

zastanawiam się, jakiej wymiany dokonać czy wymieniać na tą najnowszą c1czy wziąć sobie c2. Bardziej podoba mi się c2, ale c1 chyba zwinniejsza, bo przecież taka zgrabna. Proszę o opinię użytkowników.
Kociczka
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów

27 Lip 2008, 13:26

Jeśli Ci zależy na wyglądzie oraz tym jak się auto prezentuje to wg. mnie wybrałbym C1, pamiętaj, że c2- to 3 d. hatchback:)
Tak to rzecze Katonaj I z rodu tamtych....
Andrzej Sieliński
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

04 Sie 2008, 15:29

Dla kobiety (a zakładam, że nią jesteś) polecałbym C1 - małe, zwinne, ale nie poszalejesz ;)) Ale przecież nie dla osiągów kobiety kupują takie auta, przynajmniej tak mi się wydaje.
gambon
Nowicjusz
Awatar użytkownika

20 Sie 2008, 16:55

Wahałam się jeszcze między c1 a toyotą aygo, ale była u nas znajoma, która wymieniała autko na citroena c1, ma czterodrzwiową czarną, śliczną - dzisiaj jeszcze oglądałam sobie galerię http://www.citroen.pl/m1/galeria.aspx?sub=c1 - jestem zakochana. Wiem, że mężczyźni inaczej patrzą na to autko, ale dla mnie chyba idealne. Ta c2 już przestaje mi się tak podobać. Dlatego chyba w przyszłym miesiącu wreszcie podejmę decyzję... Dziękuję za Wasze uwagi.
Gdyby ktoś wiedział coś jeszcze na temat toyoty aygo to też będę wdzięczna.
Kociczka
Nowicjusz
Awatar użytkownika

21 Sie 2008, 23:03

Oba samochody sa faktycznie bardzo kobiece :)
Dla facetow to chyba jedynie C2 w tej usportowionej wersji :)
Jedyne co mi sie nie podoba w C1 to, ze w piecio-drzwiwoej wersji,
drzwi koncza sie w miejscu gdzie zaczyna sie tylna klapa :P:P
Litas
Początkujący

Miejscowość: Cieszyn

22 Sie 2008, 09:47

Muszę sie z tym zgodzić;) Ale z drugiej strony - 5-cio drzwiowa mimo wszystko wygodniejsza. Poprzednio miałam 3-drzwiową, ale z taką jest bardzo uciążliwie...
Może ładniejsza 3-drzwiowa, ale praktyczniejsza 5-cio.
Kociczka
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LFA - 7 ciekawych faktów
    Kultowy Lexus LFA, jedyny w swoim rodzaju supersamochód japońskiego producenta aut luksusowych, został wyprodukowany w limitowanej serii liczącej tylko 500 egzemplarzy. To niezwykle wyrafinowane od strony technicznej ...
    Zlot fanów Toyoty Celica 2020
    Pod koniec lutego Celica Club Poland świętował 17. urodziny na Autodromie Pomorze w okolicach Tczewa. Impreza przyciągnęła miłośników Toyoty Celiki z całej Polski oraz z różnych stron Europy. W spotkaniu wzięło ...

22 Sie 2008, 16:25

C1 to projekt połączonych sił wielu koncernów min. Toyota (aygo), Peugeot(107), VW (fox) z tych wszystkich ze względu na sentyment wziąłbym Peugeota ale różni się tylko wyglądem, bo Peugeot i Citroean to ten sam koncern. Zastanów się czy zależy ci tylko na wyglądzie czy też na 100% bezawaryjności Toyoty... ja po zastanowieniu wole wygląd :P
kociub
Początkujący

22 Sie 2008, 17:50

Ja bym wziął toyotę zamiast tego franca.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

22 Sie 2008, 19:34

Wiesz osobiście uważam, że Toyota z wyglądu jest mega nudna i szara, a francuzy są wesołe takie uśmiechnięte :D:D:D
kociub
Początkujący

22 Sie 2008, 19:37

Może i tak, dla mnie jednak ważniejszy jest uśmiech właściciela, który z pewnością zniknie po częstych wizytach w serwisie.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

22 Sie 2008, 20:23

To jakiś stereotyp z ta awaryjnością Francuzów miałem w domu 2 peugeoty, Jeden jest z 90 roku i jeździ dalej i nic kompletnie mu nie jest. Drugiego sam załatwiłem zakładając gaz. Jedyny problem to elektryka ale i z tym już problemów nie ma. Pamiętaj że wszystkie te auta są z jednej fabryki :) to wspólny projekt wiec jak coś nęka 107 to i Aygo :) więc tu nie ma reguły.
kociub
Początkujący

23 Sie 2008, 00:42

U mnie za to, większość, która ma francuzy to narzeka i ma/miała z tym większe lub mniejsze problemy... Z resztą wystarczy poczytać trochę opinii użytkowników.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

23 Sie 2008, 00:58

czytałem i to mnie właśnie dziwi.
kociub
Początkujący

23 Sie 2008, 01:06

No cóż, obiektywnie patrząc wychodzi na to, że jednak Ty miałeś wyjątkowe szczęście, a nie inni wyjątkowego pecha :wink:
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

23 Sie 2008, 09:07

hehehe nie ma to jak być optymistycznie nastawionym :)
kociub
Początkujący