Czy warto Tuningować samochód???

23 Mar 2008, 22:46

No 60 lat to ja jeszcze nie mam :D Ale jeśli chcesz mie mocny samochód to lepiej od razu taki kupic nie uważasz ? :D :wink:
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: k/Poznań
0

23 Mar 2008, 23:36

No to przecież to jest wiadome ale nie za bardzo rozumiem o co Ci konkretniej chodziło odpowiadając tym drugim zdaniem :?: :)
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska
0

24 Mar 2008, 12:37

No jeśli ktoś chce mieć mocny samochód to lepiej od razu kupić sobie taki mocny. :D To moje zdanie :wink:
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: k/Poznań
0

24 Mar 2008, 14:13

Ale dobre podkręcenie seryjnego silniczka albo swap do niepozornej budy też cieszy, i to jak :D
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska
0

25 Mar 2008, 00:44

pewnie ale malucha nie warto przy setce na liczniku odpadaja lusterka xD
sacrus
Nowicjusz

0

25 Mar 2008, 01:50

sacrus napisał(a):pewnie ale malucha nie warto przy setce na liczniku odpadaja lusterka xD

Bzdura :P przeglądając youtube znalazłem dowód, że nie jest tak jak mówisz;p
[youtube]http://pl.youtube.com/watch?v=3W5t_0IsAZI[/youtube]

Jazda bardzo niebezpieczna, jechali blisko TIR-a i przekroczyli prędkość, ale masz dowód, lusterka nie odpadły;p.
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus IS Sriracha Red ze złocistymi płatkami
    Z okazji amerykańskiej premiery nowej wersji sedana IS, Lexus przygotował wyjątkowo pikantną stylizację tego modelu, w żartobliwy sposób nawiązującą do jednej z najostrzejszych odmian sosu chili. Auto prezentowane ...

25 Mar 2008, 11:38

Nie no te odpadające lusterka to chyba jakaś ironia była :)

Siedzieli tirowi na d..., opory powietrza były mniejsze to i im się udało. Zauważcie, że jest cały obciążony...4typa...
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam
0

03 Lut 2009, 18:35

ja też wole więcej włożyć pracy w tuning mechaniczny a na zewnatrz to zalezy jaki sie ma samochod
Piter69
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: POLSKA
0

08 Lut 2009, 14:33

Ja tam wole kupić autko i je z tunigować na tym polega rzecz w tym jest frajda. Acha i ktoś naisał delikatny tuning spojlery itp. delikatny tuning to felgi szybko wydech lampy a potem dopiero body kit... itp.
kolcik11
Nowicjusz

Miejscowość: wrocław
0

08 Lut 2009, 19:15

Ale jeśli chcesz mie mocny samochód to lepiej od razu taki kupic nie uważasz

Słuszna uwaga. Ja od razu kupuje taki na swoje potrzeby.
Jeśli brakuje mu mocy no to delikatny chip tuning powiedzmy ok. 40KM samochodowi nie zaszkodzi...
Swojej Bemie zrobiłem chipa i zyskała na tym ponad 30KM więc było warto wywalić te 600 zł :) oprócz tego filtr stożkowy , tłumik itd. itp.

Ludzie robiący tuning optyczny jednocześnie mając pod maską przykładowo 90KM robią wielki błąd :?
Ludzie pakują w samochody kilkadziesiąt tysięcy po to żeby autko fajnie wyglądało. A pod maską co ? Marne 90KM :? Ja tuningując autko na początek zacząłbym od tuningu mechanicznego ewentualnie potem optyczny... :lol:
Przykładowo: Miałem kolegę, który miał VW Golf III 1.9 [b]SDi [/b] - Tuning nie powiem bo był ładny, wygrał parę zlotów itd. Miał tam porządne zderzaki, spojlery, progi itd. itp. wpakował w niego 11tys. :? Raz miałem okazję się nim przejechać i przy wyprzedzaniu o mało nie wyrwałem kierownicy , nie to że wciska w fotele tylko po prostu z nerwów ...auto jak się okazało miało ZERO tuningu mechanicznego a moc to zaledwie 75KM śmiech na sali . Auto sprzedał za marne 6tys. :?
Kupił za 8tys. zrobił tuning za 11tys. = 19tys. sprzedał za 6 tys. no to jest 13tys. w plecy :?

Do autora: Zastanów się kilka razy jak tuningujesz samochód. Zrób to z głową a najlepiej z pomocą jakiegoś doświadczonego tunera, bo na prawdę szkoda kasy :?
Tak jak wspominałem zacznij od tuningu MECHANICZNEGO !
(no chyba że masz wystarczająco dużo mocy)
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
0

16 Cze 2016, 13:08

tak jak napisał kolega, warto tuningować mechanicznie żeby poczuć moc takiego auta, ale wszystko z głową. Mi auto tuninguje chojnacki.com.pl . Facet ma łeb na karku. Przed tuningiem sprawdził mi stan techniczny auta, żeby tuning nie sprawił że bedzie niebezpiecznie. Podziwiam gościa za takie podejscie i tylko takich specjalistów życze
robercik145
Obserwowany

Auto: Audi
1

06 Lip 2016, 12:06

Ja wykonałem u siebie eko tuning w jednym z warsztatów na śląsku. Czy się opłaca? Opłaca się robić wszystko, jeśli Cię to interesuje. Osobiście uważam, że wydawanie krociowych sum, jest mało odpowiedzialne, ale lekki tuning czy modyfikacje wizualne jak najbardziej są wskazane.
Bardzo podobają mi się auta, które są stuningowane naturalnie, bez gwałtownych modyfikacji.
Jednak wracając do meritum - tuning opłaca się, jeśli jest zrobiony z głową, nie na siłę i w modelach, których koszt, nie przekracza wartości całego pojazdu.
Skoczer
Nowicjusz

Prawo jazdy: 23 10 1981
Auto: AUDI A6
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2015
1

06 Lip 2016, 22:08

Głęboki wykop :D
szybki