Ford Focus czy warto ? wszelkie opinie

23 Lut 2009, 17:09

witam wszystkich forumowiczow :)

zastanawiałem sie nad kupnem trzy dżwiowego forda focusa ;)
nie starszego nie 1999-2000 rok
silnik najlepiej w LPG , koło 1,6 - 1,8
moze ktos miał okazje jeździc takiem autkiem :)
prosze o kazdą wiadomosc ;)

z góry dziekuje ;)
tYlKo tUnInG...
pawełek
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

23 Lut 2009, 17:23

Byłem posiadaczem takiego autka diesla 1.8 TDDi i benzynki również tylko jednostki 1.6
Nie przejmuj się gadaniem ludzi, że ford to gó*** itd. nie posiadali nigdy forda i nie wiedzą co mówią. Jednostka bezawaryjna jak najbardziej, ale polecałbym 1.8 z powodu tego, że było to moje pierwsze autko wziąłem 1.6 :)
Autko Godne Polecenia ...
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

23 Lut 2009, 17:31

moj brat ma takiego tylko, ze kombi 1.8 tddi bardzo dobre auto polecam!
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

23 Lut 2009, 18:15

Brian dobrze gadasz ten Ford Wy...bał nawet Audi A3,pod wzgledem jakości ,prowadzenia i wogóle.Te silniki TDDi sa szczególnie godne polecenia gdyż nie mają dwumasowego koła! :wink: To plus niebagatelny.Jesli chodzi o zawieszenie to najlepsza konstrukcja w swojej klasie.Uważać należy na egzemplarze śmigające w firmach,jest ich dużo.Co jeszcze o tym samochodzie wiem?Należy wymieniać pasek rozrzadu nie jak zaleca producent tylko te 30 tysiaków mniej oraz geometrie zawieszenia sprawdzać raz do roku.Samochód jak najbardziej godny polecenia.Nie pamietam ile uzyskał gwiazdek ale więcej jak AudiA3 :shock: Okolo pięciu a to już jest wynik b.dobry.Silnik benzynowy godny polecenia to 1.6.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

23 Lut 2009, 19:52

spalanie takiego samochodziku w slisniku 1.6 ?
tYlKo tUnInG...
pawełek
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

MINI E (od 2008) - samochód elektryczny
    BMW Group po raz pierwszy zaprezentowała MINI E w 2008 roku, wprowadzając flotę ponad 600 zasilanych wyłącznie elektrycznie pojazdów do codziennego, prywatnego użytku. Zapoczątkowano szeroko zakrojony projekt pilotażowy, ...
    Jak skalibrować alkomat, aby działał poprawnie?
    Alkomaty z czasem mogą się rozregulować i wskazywać mało precyzyjne pomiary. Dzieje się tak z różnych przyczyn. Może być efektem działania niekorzystnych warunków zewnętrznych, takich jak zbyt wysoka temperatura ...