FORD FOCUS mrowienie w pedaach problemy proszę o POMOC!

21 Lut 2008, 20:12

Witam,
bardzo proszę o radę, gdyż odwiedziłem już wiele servisów w tym autoryzowany i nikt nie jest mi w stanie pomóc:( Niedawno zakupiłem forda focusa 1 1,8 benzyna 115KM, sean, r.1999r. Mam z nim jeden drobny, ale bardzo uciążliwy problem. Czuje mrowienie z pedałach, tylko podczas jazdy, szczególnie na dużych obrotach. Tak jakby silnik przenosił jakieś drgania na pedały. W każdym z odwiedzanych przez mnie serwisach zapewniany jestem że jest wszytko oki, poduszki silnika, czy półosie są oki! Nie drży mi przysłowiowa cała buda, czy też kierownica. Ostatnio wyminiono łącznik skrzyni biegów ale nic nie pomogło.

Dlatego zastanawiam się co może być przyczyną. Niedawno wimieniony został rozrząd czy jego złe spasowanie może powodować takie drgania, czy może jazda na nowo zakupionych nowych oponach zimowych? Drgania są bardzo małe ale mnie , przechodząc na stopę, wszytko to sprawia że nie potrafię ciszyć się z nowego zakupu:( czy ktoś może mi poradzić w mojej sprawie?? Jestem z Trójmiasta może ktoś zna dobry zakład gdzie mógłbym znaleść pomoc?

pozdrawiam i bardzo proszę o choćby najmniejszą wskazówkę

Mariusz
gamst19
Nowicjusz

•