Gdzie kupić auto za 35 tysiecy???

02 Cze 2011, 10:58

Witam

Mam prośbę o radę. Mam możliwość zakupienia samochodu za kwotę 35 tysięcy zł. Ewentualnie mogę dołożyć. Chodzi o to, że dostałam dofinansowanie do zakupu samochodu i chciałabym je jak najszybciej wykorzystać. A znowu nie chcę za wiele do tego dokładać.

Zastanawiam się gdzie szukać samochodu? Nie potrafię odenić technicznego stanu auta, więc ciężko mi będzie zorientować się czy warto czy nie. :oops:
Nie chcę kupować nowego samochodu. Tzn dodam jeszcze, że dopiero co zrobiłam prawo jazdy, więc nie mam za bardzo obycia z samochodami.

Myślałam o kupieniu auta używanego w salonie, ale są tam tylko peugeoty.
Zastanawiałam się nad golfem albo fabią... ale nie wiem czy to dobry wybór.

A co myślicie o komisach? W internecie piszą, że mają sprawdzony stan techniczny. Czy to jest wiarygodne??
martyldka
Nowicjusz

Miejscowość: wrocław

02 Cze 2011, 11:20

Komisy szerokim łukiem omijaj :) wybierz cos i pomyslimy trudno doradzic, do czego auto ma byc na codzien uzywane, gdzie bedzie wiecej jezdzic trasa? miasto? wiecej konkretów napisz
s1ash
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ze wsząd

02 Cze 2011, 11:52

s1ash napisał(a):Komisy szerokim łukiem omijaj :) wybierz cos i pomyslimy trudno doradzic, do czego auto ma byc na codzien uzywane, gdzie bedzie wiecej jezdzic trasa? miasto? wiecej konkretów napisz

Samochód będzie zdecydowanie po mieście, więc chciałabym na benzynę. Raczej tak na krótkei trasy do codziennego użytku.

Myślałam nad
Skodą Fabią hatchbak albo combi.
volkswagen V
ewentualnie polo
może peugeot.

Co myślicie o punto grande? Albo fordzie fiesta??

Jeżeli chodzi o sprzedaz samochodów używanych przy salonie. To trochę lipa, bo z skody i volkswagena nic nie ma na chwile obecną. Natomiast w komisach są... ale boję sie tam kupować :)
martyldka
Nowicjusz

Miejscowość: wrocław

02 Cze 2011, 12:08

To benzynke bo diesla sie nie ma co pchać a teraz od 2004 roku sa strasznie drogie w ewentualnych naprawach, dwumasy, wtryski itp badziewia i filtry czasteczek stałych.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] fabia masz blisko bo na ślasku wydaje mi sie spoko 1 właściciel

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] golf nie wiem jak ten silnik sie sprawuje golfa masz starszego od skody

Moze clio

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] clio grandtour

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] modus

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Peugeot 307

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] opel corsa

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] lub astr

Przykładowe autko na których można zawiesic oko, jesli chcesz cos wybrac to musisz wzasc ze soba jakiegos speca i na stacje kontroli pojazdow z autkiem przed zakupem przy takiej kwocie bo roznie bywa :]

Ja bym obstawial albo Asterke 3 mi sie podoba lub ta Fabie golf troche starszy jest i mi sie wydaje ze za drogi a awaryjnosc we wszystkich modelach podobna, bo to nie diesle :D

Szukaj od prywatnych ludzi z ogłoszen najlepiej, komisy omijaj nikt tam Ci prawdy nie powie a jak zobacza ze sie nie znasz to ci wcisna cos, a potem bedzie lament, takie jest moje zdanie ;)
s1ash
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ze wsząd

02 Cze 2011, 15:21

Jak ci wyglad Fabii odpowiada, a boisz sie ze kupujac uzywane autko, kupisz jakiegos kapcia, to kup nowa Fabie z salonu. Nowa z salonu jak najbardziej sie oplaca kupic, o ile masz zamiar autkiem z 5 lat pojezdzic.

Klima + w maire dynamiczny, bardzo malo palacy motor TSI, chyba za duzo wiecej ci nie potrzeba? :P Za 1.2 motor, tez niskie OC bedzie. O uzywana Fabie z takim motorem dosc ciezko, a co do ceny, to pewnie o 1-2k zl da sie ja jeszcze zbic w dol.

Co do komisow, to te wieksze, ktora maja w maire dobra renome to moze i maja sprawdzone autka, ale wiekszosc malych, w ktorych wlascicielem jest prawie ze typowy handlarza, to nic innego, niz handlarz sprzedajacy jako firma odpicowane graty czesto.

Na 100% uzywane i sprawdzone kupisz u:
To dosc dobry i sprawdzony salon Audi i VW. Tam wiekszosc osob co pracuje to sie zna dosc dobrze na autkach i oni sie w przekrety nie bawia.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI