Honda accord VI lampy przód

16 Cze 2016, 21:45

Witam,chce kupić lampy do mojej hondy accord sedan VI ,ANGEL EYES black USA lecz nie wiem czy będą pasowały do mojego auta ponieważ lampy są wersji amerykańskiej... wie ktoś czy mogę je zamontować do mojego auta ? (europejskiego)
[link do oferty na Allegro wygasł]
KrystalBoyd
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2014
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Honda Accord 1.8L
Silnik: 1.8 V-TEC
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

17 Cze 2016, 10:27

Problem w tym, że są to lampy o strumieniu światła symetrycznym, a w Europie musi być asymetryczny. Na aukcji pisze, że lapmy te nie mają homologacji europejskiej, a to już je dyskwalifikuje. Możesz mieć problem na OBT, a jak to uda ci się przejść przy pomocy "znajomego" diagnosty, to i tak jest ryzykowne jeżdżenie z tymi lampami po drogach - wystarczy, że dojdzie do kolizji ( gorzej jak do wypadku ) i drugi kierowca powie, że został oslepiony twoimi lampami. A oślepiał będziesz napewno lewym reflektorem. Policja sprawdzi, zauważą od razu brak homologacji i winny za zdarzenie będziesz ty. Czy warto ryzykować? Odpowiedz już sobie sam.
Jednak nie wszystko stracone - są w Polsce firmy, które przerabiają lampy. Ceny wahają się od 300 do 500 zł za sztukę.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna

17 Cze 2016, 21:07

Oki,dzięki za odpowiedź, poszukam firmy która się zajmuje przerabianiem lamp :) Pozdrawiam
KrystalBoyd
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2014
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Honda Accord 1.8L
Silnik: 1.8 V-TEC
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna