Honda Civic

01 Kwi 2014, 21:25

Wygląda ładnie tylko ten opis idealny.. ideały to tylko w salonie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Kwi 2014, 21:26

Wygląda ładnie, ja bym się bliżej przyjrzał :)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

01 Kwi 2014, 21:48

6 tyś za auto co ma 18 lat do tego trzeba doliczyć opłaty.Nawet klimy nie ma i ten ohydny zielony kolor strasznie ciężko sprzedać . Ja bym poszukał zarejestrowanych w Polsce w 6 tyś szukałbym przynajmniej 98 r. ale fakt rocznik nie ma dużo wspólnego z stanem technicznym. Ja bym zmienił model zainteresowań na np. mazda 323 f czy mitsubishi carisma 1.6 16v lub może forda probe ciekawych aut jest sporo tylko co cię interesuje?
KOLEŚ31
Początkujący

Prawo jazdy: 11 05 1999
Auto: honda civic ek3
Silnik: 1.5
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

01 Kwi 2014, 21:51

KOLEŚ31 napisał(a):6 tyś za auto co ma 18 lat do tego trzeba doliczyć opłaty
Rocznikiem jeździsz :?: Jeśli tak, to gratuluję :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

01 Kwi 2014, 21:58

Jeśli w dobrym stanie to czasami warto dopłacić za starszego a rocznikiem no własnie sie nie jeżdzi.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

01 Kwi 2014, 21:58

KOLEŚ31 napisał(a):6 tyś za auto co ma 18 lat do tego trzeba doliczyć opłaty.Nawet klimy nie ma i ten ohydny zielony kolor strasznie ciężko sprzedać . Ja bym poszukał zarejestrowanych w Polsce w 6 tyś szukałbym przynajmniej 98 r. ale fakt rocznik nie ma dużo wspólnego z stanem technicznym. Ja bym zmienił model zainteresowań na np. mazda 323 f czy mitsubishi carisma 1.6 16v lub może forda probe ciekawych aut jest sporo tylko co cię interesuje?

Tak, tylko jeszcze mamy szukać w konkretnym województwie, a jeśli taki mądry to sam znajdź mu cosś To auto jest stare ale rocznikiem sie nie jeździ, poza tym to samochód który ktoś pokocha. Poza tym jest chyba zadbany :D
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault ZOE Riviera - seria limitowana
    Seria limitowana Riviera została opracowania na bazie wersji Intens wzbogaconej o ekran dotykowy EASY LINK 9,3”, funkcję Easy Park Assist oraz kamerę cofania. ZOE Riviera jest natychmiast rozpoznawalne po nowym kolorze ...

02 Kwi 2014, 22:36

Śmieszą mnie teksy [ rocznikiem się nie jeździ ] wiem że na tym forum jakoś się utarło że lepsze jest starsze ale ja jak kupuje to staram się wybierać jak najnowszy rocznik w przeliczeniu na rozsądne pieniądze w sensownym stanie bo średnio zmieniam auta co pół roku i jak się sensownie kupi to bez problemów się sprzeda w tych samych pieniądzach .A życie jest takie że każdy szuka jak najnowszego auta a kupując starsze w tych samych pieniądzach po części robimy sobie pod górkę ale to już zależy jak kto woli .
KOLEŚ31
Początkujący

Prawo jazdy: 11 05 1999
Auto: honda civic ek3
Silnik: 1.5
Skrzynia biegów: Manualna

02 Kwi 2014, 22:45

Tu bardziej chodzi o podanie względnie bezpiecznych propozycji dla ludzi niezbyt znających się na motoryzacji. Przebierać w rocznikach i wyposażeniach można jeśli się jest w temacie, chociaż wiesz.. w naszym kraju jeździ wiele diesli sprowadzonych zza zachodniej granicy z przebiegami grubo <200 tyś. także tego.. ;] Później tacy płaczą po forach, że jego ukochany 12 letni passat z dojczlandu ma poważny problem z turbiną, ale jak to przecież on ma na cyferblacie dopiero 180 tys. km.
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Rok produkcji: 2006

03 Kwi 2014, 06:03

Jak chcesz to kupuj auto po roczniku ale potem nie pisz że jest mega awaryjne bo poprostu trafiłeś padło.
Barol
Awatar użytkownika

03 Kwi 2014, 19:23

a jak to jest z autami sprowadzonymi z zagranicy chodzi mi o przepisy czy moge jechac nimi przez jakies czas jak dlugo i gdzie moge ubezpieczenie jak co kupic ?
dondi92
Nowicjusz

Auto: Nie mam

03 Kwi 2014, 19:55

a i jezcze powiedzcie ktore z tych aut warto odwiedzic :

[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do Tablica wygasł]
dondi92
Nowicjusz

Auto: Nie mam

03 Kwi 2014, 20:10

dondi92 napisał(a):a i jezcze powiedzcie ktore z tych aut warto odwiedzic :

[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do Tablica wygasł]

1.Troszkę tanio jak na 1999 rok
2.Wygląda ok
3.Też chyba można zobaczyć
4.Przez 14 lat przejeździł w niemczech 130000 tysięcy...oczywiście
5.Też mały dość przebieg, silnik nie należy do najmocniejszych :D
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008