Kredyt na auto

15 Sty 2014, 16:33

W jakim banku najlepiej kredyt na auto. Ja znalazłem stronę http://www.nawigacjafinansowa.pl/kredyty-gotowkowe i tam jest porównanie kredytów ale nie wiem który wybrać. A może lepiej te umowy kredytowe co dają w komisach?
misza
Obserwowany

Auto: a4 b5

18 Sty 2014, 13:30

Każdy bank podchodzi indywidualnie do kredutu pod danego klienta. Np. w PKO Sa ja pójdę i dostanę kredyt na innych warunkach, a ty pójdziesz i dostaniesz na innych. Nikt ci konkretnie nie powie, że "ten bank jest najlepszy". Musisz pochodzić po bankach, zorientować się o oprocentowanie i opłaty.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

11 Lut 2014, 00:27

ja dobierałam troszke pieniędzy do nowego auta w jednym z parabanków, który znalazłam na liście. Najlepsze jest to, że niby taka nagonka jest na parabanki, a jest ich coraz więcej chyba. ogólnie myślę, że dobrze dobrana oferta no i spłata w terminie to minimalne ryzyko nawet przy chwilówkach. Warto poszukać takich ofert i wybrać najlepszą.
sylwia4012
Nowicjusz

Auto: golf IV
Silnik: 1,9
Paliwo: Diesel

04 Mar 2014, 14:58

ale co to znaczy ze to co mowisz to parabank? ja bym się bał;p
troche sie naczytałem tutaj mixpozyczka.pl, ale z nimi sa chyba najwieksze problemu jak sie spozniasz ze splatami to wtedy te odsetki sa nieludzkie
Maniak1
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2007
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Skoda
Silnik: 1,9 sdi

12 Kwi 2014, 13:50

Moim zdaniem nie powinno się ufać parabankom. ... Niestety kredyty te są zazwyczaj bardzo wysoko oprocentowane.
Tutaj znajdziesz zestawienie kredytów samochodowych w tradycyjnych bankach. Zobacz sobie.
zachary
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 13 05 1998
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: Opel Astra

12 Kwi 2014, 23:18

ja dobierałam trochę pieniędzy w moneynow.pl i nie było problemu. Oprocentowanie "normalne", niewielka marża i tyle. Jeśli spłaca się nawet zaciągnięta w parabanku pożyczkę, to nie ma żadnych kłopotów. Tak samo masz w normalnych bankach. Grunt to być uczciwym i czytać umowy ze zrozumieniem
sylwia4012
Nowicjusz

Auto: golf IV
Silnik: 1,9
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SEAT Toledo - nowy, elegancki i nowoczesny
    Nadchodzi nowy SEAT Toledo. Dynamiczny i elegancki na zewnątrz, nowoczesny wewnątrz, napędzany wydajnymi i oszczędnymi jednostkami TSI i TDI i wyjątkowo praktyczny sedan o sportowej aparycji. Czyli potwierdzona za sprawą ...
    Jakie są korzyści z jazdy hybrydą?
    Coraz większa liczba kierowców przekonuje się o zaletach napędu hybrydowego. Korzyści finansowe wynikające z niewielkiego spalania to dopiero początek. Coraz większe zainteresowanie społeczeństwa jakością powietrza ...

13 Kwi 2014, 10:32

sylwia4012 napisał(a): Jeśli spłaca się nawet zaciągnięta w parabanku pożyczkę, to nie ma żadnych kłopotów.

Dostałaś premię za tego posta???
sylwia4012 napisał(a):Grunt to być uczciwym i czytać umowy ze zrozumieniem

Banki i parabanki oraz słowo uczciwość :D ...jeżeli sie nie napiłaś to sie napij bo głupoty piszesz :no:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

27 Maj 2014, 14:20

Zobaczcie ofertę na http://kredyty.forumsamochodowe.pl porównacie kredyty i ocenicie, w jakim banku mają najbardziej odpowiednie warunki. Polecam Wam dobrze się zorientowac, bo kwestia kredytu nie jest łatwą sprawą i ważne jest, żeby dobrze ocenic swoja zdolnosc i dobrac odpowiednie raty.
ewcia88
Nowicjusz

Auto: VW

16 Cze 2014, 13:18

Przecież każdy z nas tutaj jest laikiem jeżeli chodzi o kredyty samochodowe. Poza tym w PL mamy kilkadziesiąt banków. Myślę, że powinieneś raczej zapytać na jakimś forum kredytowym - nie wiem, może spróbuj tutaj: http://www.forum-kredytowe.pl/f126/
Pomogli mi w wyborze pożyczki hipotecznej - pomogą pewnie i z kredytem na auto.
Pozdrawiam!
zachary
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 13 05 1998
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: Opel Astra

23 Lip 2014, 08:42

Też korzystałam kiedyś z forum kredytowego, jak chciałam mieć pogląd na to do jakich banków się w ogóle zwrócić z zapytaniem o ofertę.
bebe7
Nowicjusz

Auto: BMW

26 Sie 2014, 09:39

JA brałem kredyt na auto w PKO ale ich oferty się cały czas zmieniają. Tu masz stronę na której są na bieżąco z ofertami aktualnyranking.com ja właśnie u nich szukałem ofert.
poniatek
Obserwowany

Auto: audi s3

04 Wrz 2014, 07:56

Na stronie którą podałeś znajduje się dużo ciekawych informacji. dzięki
mocarny
Obserwowany

Auto: audi s3

05 Wrz 2014, 07:18

Ja brałem pożyczkę od szefa na samochód ok 3000 zł.
62miko
Nowicjusz

Auto: peugeot

01 Paź 2014, 09:18

U nas w zakładzie też jest kasa zapomogowo pożyczkowa - wpłacamy tam co miesiąc określone środki - a jak ktoś ma potrzebę to może wyciągnąć je x2. Na auto to nie wystarczy - ale zawsze to coś.
A o kredyt na auto warto dopytać na tym forum link pomogli mi tam kilka razy. Co 10 głów to nie jedna.
pepa
Początkujący

Prawo jazdy: 17 05 1981
Auto: Mazda

21 Paź 2014, 00:37

Ja polecam wam forum bankowe http://www.forum-bankowe.pl/tematy15/darmowe-pozyczki-chwilowki-zwracasz-tyle-ile-pozyczasz-vt7600.htm z rankingiem chwilówek. Pomoc specjalistów w sprawach finansowych oraz doradztwo w doborze kredytu i konta bankowego.
reset
Nowicjusz

Auto: Audi a3