Mondeo MK 3 Pytanie

02 Gru 2011, 20:56

Witam!
Ostatnio spodobał mi się Ford Mondeo MK 3 . Mam na oku egzemplarz z 2002r dość bogato wyposażony z manualem i silnikiem 2,0 tdci 130KM. Autko zadbane jest od 1 właściciela, kupione w Polskim salonie i do końca serwisowane. Przebieg ponad 170 tys. Autko stoi w autokomisie i jest wycenione na 14 tys. zł
Co o tym myslicie ? Na co zwrócić uwagę? Jak w tym modelu jest z blacharką ocynk czy nie?? Co sądzicie o tym silniku? Jak jest z tymi wtryskami? Słyszałem że szybko siadają a naprawa jest kosztowna.
dandi13
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 08 2011
Auto: BMW 5 E34 2,5TDS 143KM Automat

02 Gru 2011, 21:14

Ja mam ten silnik.Powiem tak.Jak się dba tak się ma.Jedni nażekają drudzy chwalą.Ja jeżdżę nim 4 lata(2003r) i nie mam z nim najmniejszych problemów(oprócz blacharki , która prawie we wszystkich fordach do 2004r była taka jaka była).Ocynku raczej w nim nie spotkasz.Jak go kupiłem to wymieniłem wszystkie filtry, oleje i jestem bardzo z niego zadowolony,mimo że na liczniku 225 tys.

acha i jeszcze jedno.Ja bym radził brać TDDI,lub coś z benzyn.
Ostatnio edytowany przez cramp12, 02 Gru 2011, 21:18, edytowano w sumie 1 raz
"Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców"-Colin McRae
cramp12
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: ford mondeo 2.0 tdci 130km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

02 Gru 2011, 21:17

Boisz sie wtryskiwaczy CR, to kup benzyne, wszystkie nowoczesne diesle to CR teraz, zwykly diesel klekocze i jest duzo slabszy.

A MkIII ma czesciowy ocynk, popatrz po prostu czy gdzies nie gnije, od spodu tez go warto zobaczyc, bo jak jezdzil w PL 9 lat, a nasze zimy = duzo soli, to roznie to moze wygladac.

Jak on jest faktycznie krajowy, z tym przebiegiem co ma na liczniku i bez wiekszego dzwona to warto, nawet jak bedzie cos tam do drobnych poprawek czy wymiany, kazdy sprowadzany bedzie mial 2x taki przebieg.

Jak ktos kupil nowego w salonie to tez z reguly o autko dbal do konca.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Warsaw Moto Show 2015
    Po oficjalnym otwarciu targów przez organizatorów, odbyła się konferencja prasowa Arrinery, a następnie konferencje i warsztaty. Wieczorem podczas uroczystej gali miał miejsce finał siódmej edycji plebiscytu "Złotej Kierownicy". ...