Numer VIN tylko w ASO?

05 Wrz 2015, 12:04

Witam,
Planuje zakup używanego samochodu marki Renault. Mam pewnego mechanika który pracuje w serwisie Opla. Rozumiem ze z przegladem komisowym nie bedzie tam problemu lecz czy bedą oni mogli sprawdzić numer VIN auta innej marki? :oops:
Do salonu Renault nie jest mi po drodze, lecz czy tylko tam pomoga mi sprawdzić przeszłość auta(sprowadzanego)?

Licze na Waszą pomoc :)
PanCogito
Nowicjusz

Auto: Nie mam

05 Wrz 2015, 12:15

Przebieg auta sprowadzonego sprawdza się dzwoniąc na numery pieczątek z książki serwisowej. Ewentualnie możesz zadzwonić do jakiegokolwiek ASO danej marki, powiesz im że chcesz kupić auto, podasz VIN i jak będą mili to Ci sprawdzą. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

05 Wrz 2015, 12:36

Dziekuje za szybką odpowiedź. O sprawdzeniu poza ASO moge juz zapomnieć :/
PanCogito
Nowicjusz

Auto: Nie mam

10 Wrz 2015, 13:32

Przy zakupie samochodu zawsze warto sprawdzić zgodność nr VIN z danymi w dowodzie rejestracyjnym. Mój znajomy miał taką sytuację, że sprzedawca nie chciał mu ujawnić nr VIN. Tutaj podrzucam taki przydatny poradnik, polecam zajrzeć:
Zdjęcie
http://www.iparts.pl/artykuly/jak-odczytac-numer-vin-samochodu,143.html
milky
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 04 2010
Auto: Volvo V40 Hatchback
Silnik: T4 180 KM

20 Paź 2015, 12:38

Ja sprawdzałem tutaj [reklama]. Są tam wszystkie ważne informacje.
Maras5
Nowicjusz

Auto: Dacia Dokker
Silnik: 1.6 DCI 75KM
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2015
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak uczyć dzieci bezpieczeństwa na drogach?
    Aby skutecznie uczyć dzieci w wieku od 4 do 12 lat odpowiedniego zachowania w zakresie bezpieczeństwa ruchu, trzeba wiedzieć o ograniczeniach związanych z wiekiem oraz o tym, że nikt nie zrobi tego tak skutecznie jak rodzice ...