Masz tam chyba skrzynię czterobiegową o oznaczeniu DP0 (AL4) bo AM6 były dopiero od 2005 roku jak dobrze kojarzę
![Uśmiechnięty :)]()
Przy wymianie statycznej potrzebne będzie około 3,5 litra oleju, a przy wymianie dynamicznej 7 litrów.
Olej do tej skrzyni powinien spełniać specyfikację: Citroen/Peugeot AL4 PR 9736.22, Jaguar JLM 20237, Renault DP0, ATF LT 71141; ATF LA 2634. Myślę że dobrym olejem jest Ravenol.
Z togo co wiem filtra w tej skrzyni przy wymianie statycznej nie wymienia się.
Tu masz info o wymianie które znalazłem w necie, ale warto je jeszcze zweryfikować "
Korek spustowy oleju ASB znajduje się na dole skrzyni. Korek ten wygląda jak taka podwójna śruba. Wykręca się tą większą. Olej nalewamy przez śrubę w górnej części skrzyni (obok linki zmiany biegów jest śruba na klucz "kwadrat"). Nalewamy ok 3,5l i odpalamy samochód. Rozgrzewamy go, samochód nie może być ani zimny ani gorący - optymalna temperatura skrzyni biegów (nie silnika) to 60 st. C. Wrzucamy "N" i odkręcamy na dole tą śrubę na mniejszy klucz. Następnie czekamy aż nadmiar oleju przestanie wypływać i zakręcamy korek."