Opel Astra- filtr paliwa

26 Maj 2016, 23:14

Witam. moze ktos napisac jakie są objawy zatkanego filtra paliwa? zastanawiam sie czemu moja astra tak zamula a, czasem szarpie i przy okazji troche duzo pali. Ponyslalem o filtrze paliwa bo pewnie nie byl wymieniany Bog wie ile a autko mam od miesiaca. Ostatnio mierzylem przespieszenie od 0-100 km/h i wyszlo okolo 13 s to duzo jak na silnik 1.8 benz Bertone cabrio.. Pozdrawiam
jedziu
Nowicjusz

Auto: Opel Astra Bertone

27 Maj 2016, 06:29

Ja myślę,że to auto powinno przyśpieszać do ok.10 sek. Filtr,przewody zapł .oraz świece,to powinieneś był wymienić tuż po kupnie auta,poza tym masz jeszcze filtr powietrza,czasami lubią szwankować cewki zapłonowe.To wszystko prócz cewki do wymiany po ok .60tyś.km,rozrząd też.Do tego silnika przyczepić się nie można,nie ma typowych felerów.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

27 Maj 2016, 08:01

Po zakupie auta wymieniłem:
rozrząd
filtr powietrza
olej z filtrem oleju
świece

No i został mi ten filtr paliwa, sam bym wymienił bo widziałem, że to nic trudnego bodajże ale nie mam kanału.
jedziu
Nowicjusz

Auto: Opel Astra Bertone

27 Maj 2016, 10:18

Sama pompke by też warto sprawdzić - wydajność choćby..
Filtr paliwa wymień tak czy tak..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Prawidłowe wyposażenie apteczki samochodowej
    Obecnie w aucie musimy mieć apteczkę zgodną z normą DIN 13164 która przewiduje następujące wyposażenie: 1) Plaster 5mx2,5cm 1szt 2) Plaster z opatrunkiem 10x6cm 8szt 3) Nożyczki 1szt 4) Chusta trójkątna 2szt ...
    Opel Ampera, samochód elektryczny podbija Europę
    Ampera – rewolucyjny elektryczny model Opla – to zgodnie ze statystykami sprzedaży z maja 2012 najlepiej sprzedający się w Europie samochód elektryczny. Ten niezwykły pojazd – mający ponad 20-procentowy ...