Peugeot 206 CC Co wy na to ?

30 Mar 2014, 10:33

Jakoś nigdy nie marzyłem o kabriolecie, ale w sumie czemu nie? Był by to mój pierwszy samochód. Ceny nie są drogie, mało miejsca z tylu, ale mnie to nie przeszkadza. Wygląd całkiem spoko . Na samochód mógł bym wydać 10.000 -14.000. Powiedzcie mi tylko czy ten dach działa jak powinien, czy niema częstych usterek ? Ogólnie wrażenia wasze jeśli mieliście do czynienia z tym autem. W Hiszpanii bardzo modne u nas nie za bardzo ... :)
dominator1
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 02 1985
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: nie mam

30 Mar 2014, 11:23

Bardzo fajne i wdzięczne auto :) Konstrukcja dachu jest ok, wiadomo, trzeba coś czasami posmarować ale ogólnie tragedii nie ma. Łatwo trafić na bogato wyposażoną wersję, szczególnie z mocniejszymi silnikami. Np Roland Garros, chociaż to była chyba wersja limitowana ( jednak ręki uciąć sobie nie dam ). Auta nawet po lekkiej stłuczce należy na wstępie odrzucić - już nie ta sztywność nadwozia. Na duży plus ocynk nadwozia.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

30 Mar 2014, 13:11

Również polecę! Znajomy od trzech lat jeździ wersją 1.6 130KM w benzynie i jeszcze ani jednej poważnej naprawy, raczej wymiana części eksploatacyjnych + wiadomo oleje itp. i auto jeździ jak nowe, a ma ok. 175 000km na ten moment. Dach działa bez zarzutu, a autem spokojnie można pokonywać dalsze odległości, chociaż na tylnej kanapie bynajmniej nie jest to komfortowa podróż (o czym sam się przekonałem) :D
Ahmed
Nowicjusz

Auto: Nie mam.