Peugeot 406 coupe 2.2 hdi czy 2.0

21 Lut 2013, 21:47

Mam do was wielka prosbe. Mam zamiar kupic peugeota 406 coupe i nie wiem z jakim silnikiem. oba maja podobna moc. podobno ten HDI to udany byl. Wypowiedzcie sie na temat zalet i wad jednego i drugiego z gory dziekuje:D
XRK
Nowicjusz

Auto: nie mam

25 Lut 2013, 19:45

Obydwa silniki 2.0 HDI(90 KM ,109KM) są udane,silnik 2.2 HDI nie jest polecany.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

09 Cze 2013, 08:34

Hello ! Nie ma dylematu w tej kwestii. Jeśli trafisz na POGA 2.2 HDI z przebiegiem po niżej 250 tysi to jakby 6 w totka. Z benayną jest podobnie. Po prostu tego modelu Pinin nie klepie już od 2004 r. 90 , a może nawet 95 % w kraju Pinech jest po dzwonie , lub zajechanych jak stare kobyły, a koszty napraw są nie małe [ MAM POGA ] , więc nie piszę Ci banialuków. Jedyne wyjście na pinie- landrynkę to wycieczka do Hitlerlandu. Jednak najpierw na mobille.eu sprawdż ceny i porównaj je z otomoto , a zakumasz o co kaman. Co do wyboru : HDI ma filtr cząstek stałych i to kolosalny problem [ serwis !!! ] . Z kolei 2.0 Pb to po prostu toczydło [ miałem ] Jeśli myśleć to tylko 2.2 16V - 160 kM , lub super drogi w serwisie , ale rakietka 3.0 - 207 kM. Pozdrawiam !!!
Krzysztof117
Krzysztof117
Nowicjusz

Miejscowość: Zabrze
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator średniego spalania
    Policzenie wartości średniego spalania jest dosyć istotne dla większości kierowców dlatego też przygotowaliśmy kalkulator kosztów zużycia paliwa który pozwala obliczyć średnie spalanie na określonym dystansie, ...