Peugeot 406cupe 2.0i nie pali na 4ichyba3cylinder POMOCY

17 Paź 2013, 18:50

witam jestem tu po raz pierwszy jeśli jestem w niewłaściwym pokoju to przekierujcie mnie ; :)7 mam problem i jestem tutaj prosząc o pomoc :( posiadałem wiele aut zawsze były to marki niemieckie i japońskie dodam tez ze strasznie były katowane :-D i co i nic!!!maszynki posłusznie wykonywały swa powinność :cool: Zmusiła mnie sytuacja trafiła się okazja uległem rad kobiety i zrobiłem to odważyłem się kupiłem francuza :cry: co za tamtą kasę skusiła mnie sylwetka :)9 i co ?to że to auto to jakiś kosmos najgorsze to to że nie robię mu krzywdy bo żal mi go katować może wyrosłem ale one odpłaca się wszystkim co najgorsze ,za każdym razem co dotykam bezpieczników to jakieś nowe niespodzianki to coś zacznie świecić albo jakiś nowy napis, przyzwyczaiłem się szyby otwiera jak mu się podoba itp.ciągle zaskakuje 8-) ale teraz przestał chodzić na 3 i 4 cylinder sprawdziłem świece jedna miała przebicie wymieniłem i nic to samo sprawdzałem iskrę przez cewkę i ok więc co jest grane wziąłem je na drogę myślałem ze przepali no i przepaliłby tłumikiem cała podłogę. podpowiedzcie chociaż co mogę zrobić dodam jeszcze że na gazie chodzi tak samo jak i na benie nie wiem może to też się na coś przyda nawet jak jest zimny to czasami już przy kręceniu go włączają się wentylatory na moment ....to jest peugeot 406 cupe 2.0i z 2000 rocznika pozdrawiam wszystkich liczę na pomoc :cool:
aruchv6
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 28 03 1996
Auto: peugeot 406 cupe
Silnik: 2.0i 136KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000
  • 17 Paź 2013, 18:53

dodam jeszcze ze jadąc na wakacje nawalił mi aku ,prawdopodobnie cele miały zwarcie bo robil się ciepły,nie miałem kasy i tak wracałem ok 500km czasem zapalała sie kontrolka .pomarańczowa z silniczkiem .wróciłem zmieniłem aku i po tygodniu autko padło,czy to mogło mieć wpływ?
    aruchv6
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 28 03 1996
    Auto: peugeot 406 cupe
    Silnik: 2.0i 136KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Sport/Coupe
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak dbać o klimatyzację w samochodzie?
      Zadbana klimatyzacja odwdzięczy nam się dobrym chłodzeniem wnętrza samochodu i nie będzie przyczyną chorób dróg oddechowych. Co należy zrobić, aby uniknąć niespodzianek w upalne dni wyjaśniamy poniżej. Przegląd ...