Rejestracja pojazdu wspolwlasciciel

15 Cze 2011, 15:43

witam zakupilem samochod o osoby ktora kupila samochod od kogos wczesniej ale nie rejestrowal go na siebie w dowodzie jest wpisany wspolwlasciciel umowe ktora mam od tamtego kolesia ktory zawieral ja gdy kupowal auto nie a nic o wpolwlascicielu w dowodzie ale jest na niej zapis taki jak sprzedajacy oswiadcza ze pojazd jest jego wylaczna wlasnoscia bez osob trzechich zastawu itp moje pytanie czy wydzial komunikacji przyczepi sie do mnie o to ?
brudeki1
Nowicjusz

Miejscowość: tczew

15 Cze 2011, 16:54

Jak się pani w okienku zechce dokładnie czytać umowy to tak.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

15 Cze 2011, 18:59

Oczywiście ze WK moze-powiem więcej ze ma prawo odmówic rejestracji pojazdu na podstawie takich dokumentów.Wszelkie dane zapisane w DR powinny byc ujęte w umowie k/s i zgodne.To ze na umowie k/s jest taki zapis o niczym on nie swiadczy i nie powoduje tego ze wpisany w DR współwłaściciel nie musi być wpisany w umowie k/s samochodu.... :(
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota RV-2 - sportowy kamper
    Wielkie sportowo-turystyczne coupe, które jednocześnie może pełnić rolę praktycznego domu na kółkach? Wszystko to brzmi bardzo nierealistycznie, ale ten samochód istniał naprawdę! Oto Toyota RV-2! Sportowy ...
    Już osiem wersji MINI dostępnych z napędem na cztery koła
    Wraz z trafiającym do sprzedaży w marcu nowym modelem MINI Paceman, oferta wersji MINI z napędem na cztery koła powiększy się do ośmiu, łącznie z dwiema wersjami John Cooper Works. Auta MINI od zawsze oferowały kierowcy niezrównaną ...