Samochód którym poruszał bym się na co dzień do 6,5K ;)

12 Wrz 2012, 16:28

Witam szukam od jakiegoś czasu samochodu którym poruszał bym się na co dzień:)
nie szukam auta pokroju punto panda ;)

Interesuje mnie głównie żeby auto nie spalało ogromnej ilości benzyny miało jako takie wyposażenie dobrze się prowadziło i nie było za bardzo awaryjne:)

Moje Typy (Nie wiem czy dobrze) Ale jestem wzrokowcem więc;)

Ford Focus
Ford Cougar
Mazda 323
Mazda mx-3
Opel Astra 2

Widziałem więcej autek innych ale akurat te są takie najbardziej :)
Przez rodziców zostaje namawiany na Punto Tigre Lub Pume ale nie jestem jakoś przekonany wizualnie;)

Autka wymienione widziałem w tej cenie z bardzo fajnym wyposażeniem typu El lusterka szyby klima zamki itp;)

Gdyby ktoś miał inne typy dobre polecenia był bym bardzo zadowolony:) bo czas myśleć nad samochodem
STCHT
Obserwowany

Auto: Nie mam
Typ: Inny

12 Wrz 2012, 17:10

Jak dorzucisz do kwoty z tematu min 2K to mozesz sie rozgladac za focusem lub astra 2.

W tym budzecie tylko mazda 323 moze byc udanym zakupem.
Yankee
Aktywny

Prawo jazdy: 01 12 2005
Przebieg/rok: 19tys. km
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.8 TSI 180KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2017

12 Wrz 2012, 17:26

Opel Tigra bardzo fajny samochód polecam miałem użytkowałem fajnie się nią jezdziło.Puma , z tego co słyszałem to pumy nie są za dobre i podobno troszkę gniją.Ford Focus jak najbardziej ale polecam bęzyne , sąsiad ma dwa focusa mk1 i mondeo.Focus diesel i nie jest z niego zadowolony , a mondeo bęzynka i chwali że hoho.Mówił że forda w dieslu juz by nie kupił ale w bęzynie jak najbardziej.Astre 2 za 6,5 tyś będzie ciężko znalez w dobrym stanie także na to bym nie liczył.Za te kwote możesz poszukać Opla Corsy , Reno Clio , Hondy Civic , Forda Mondeo , Mitsubishi Carismy , Volkswagena Polo
Gruby46
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 06 2001
Auto: Fiat Punto Bmw E60

12 Wrz 2012, 21:24

Ja mam Forda Mondeo w dieslu duze wygodne auto nie psuje sie może trafiłem na dobry egzemplarz bo naprawde nie moge nic złego na niego powiedziec :) Ale może zależy też od przebiegu bo ma tylko 137000km
moja oferta:
tablica.pl/oferta/ford-mondeo-mk2-IDKerB.html
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

13 Wrz 2012, 16:02

Focusa i Astre II sobie daruj bo to będą skarbonki bez dna za te pieniądze.
Osobiście wybrałbym Mazde 323F BA,bardzo ładna linia nadwozia no i mało spotykane 5drzwiowe auto "sportowe".
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak zaplanować powrót z wakacji?
    Wracając z urlopu samochodem należy zadbać o odpowiedni odpoczynek, zaplanować postoje i utrzymywać prędkość zgodną z przepisami. Odpowiedni odpoczynek Kierowca powinien być wypoczęty i wyspany. Najlepiej podróż wcześniej ...