Seat Leon 3 benzyna do 50-60 k

26 Kwi 2025, 20:11

Witam serdecznie, Czas kupić nowe stare auto. Poszukuję kombi w benzynie, najbardziej mi odpowiada seat Leon 3 benzyna, silnik od 1.4 TSI, w mazowieckim, budżet 50-60k, czy szanowni eksperci rzuca okiem na ogłoszenia? https://allegro.pl/ogloszenie/seat-leon ... 7423102617 https://allegro.pl/ogloszenie/seat-leon ... 7390226666 https://allegro.pl/ogloszenie/seat-leon ... 7438594634 https://allegro.pl/ogloszenie/seat-leon ... 7445395720 Posiadacie jakieś doświadczenia z aaaauto lub auto hero?? Jeżdżę rocznie ok 10k km na krótkich dystansach. Pozdrawiam
Czytaj więcej: seat-leon-3-benzyna-do-60k-vt137701.htm
marcinxxx7
Obserwowany

26 Kwi 2025, 22:04

Uprzedzam od razu. Tutaj na forum tylko japońce oraz hybrydy. Żadne tsi tfsi. Mazda Honda Toyota. Szybko się chyba uczę nie odpowiadać a szydzić w odpowiedziach :)

Oczywiście w.w to naprawdę dobre auta. Tylko konserwacje, wygłuszyc, mieć gdzieś osiągi, wygodę, standard w środku za to spokój bezawaryjnosci. ;)
lobuz123
Nowicjusz

Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Brak
Silnik: >1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

26 Kwi 2025, 22:21

lobuz123 napisał(a):Uprzedzam od razu. Tutaj na forum tylko japońce oraz hybrydy. Żadne tsi tfsi. Mazda Honda Toyota. Szybko się chyba uczę nie odpowiadać a szydzić w odpowiedziach

Oczywiście w.w to naprawdę dobre auta. Tylko konserwacje, wygłuszyc, mieć gdzieś osiągi, wygodę, standard w środku za to spokój bezawaryjnosci.

Tak, zapomniałeś o kilku faktach po drodze no bo jak spamiętać to wszystko? :D

P.s.

Nie można otworzyć linków.

marcinxxx7 jak jesteś zdecydowany to szukaj aut w najlepszym stanie.
Do aaaauto nie nie mam zaufania.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

26 Kwi 2025, 22:34

Z tym aaa to na dwoje babka wróżyła, w opiniach goglowych jeden zadowolony a drugi nie,
Patrzyłem ceeda i i30 ale Leon ma szerszą kanapę z tyłu a czasami będę musiał tam wcisnąć 3 dzieciaków.

A może ktoś miał do czynienia z firmą automatysek
https://allegro.pl/ogloszenie/seat-leon ... 7423102617
No i ten spoko bo z Wawy
https://allegro.pl/ogloszenie/seat-leon ... 7390226666
marcinxxx7
Obserwowany

26 Kwi 2025, 23:46

Chłopie, liczy się stan konkretnego egzemplarza nie kto go sprzedaje, wszędzie są lepsze i gorsze auta.

marcinxxx7 napisał(a):Z tym aaa to na dwoje babka wróżyła, w opiniach goglowych jeden zadowolony a drugi nie,

A wiesz w ogóle na jakiej zasadzie to działa? Skup, sprzedaż, zamiana, wszystko na lokalnym rynku, tysiące samochodów co miesiąc, nie da się mieć wyłącznie pozytywnych opinii tym bardziej, że rynek wygląda w tym kraju jak wygląda. Popatrz nawet na siebie, pojęcia o motoryzacji nie masz i interesujesz się opiniami o handlarzach, coś ci nie będzie pasować (choć może być zupełnym standardem dla ludzi w temacie) i też negatywa napiszesz
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

27 Kwi 2025, 08:08

marcinxxx7 napisał(a):Z tym aaa to na dwoje babka wróżyła, w opiniach goglowych jeden zadowolony a drugi nie,

Nie mam zaufania bo chcieli kupić moje auto i tylko był ważny rocznik vs cena vs przebieg.

Ogólnie trzeba podchodzić tak że w ogłoszeniu pewny jest kolor i miejsce postoju auta. Im więcej pierdzielingu tym bardziej ogłoszenie do odstrzału. Opinie z google też można sobie wsadzić. Wystarczy poczytać u nas na forum dział wtopy i zweryfikować wiedzę Januszy.
No i na sam koniec hasło "salon, polska" trzeba brać poprawkę.
szybki
Moderator - Tuning

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Burza, wiatr, deszcz i grad - trudne warunki drogowe
    Gwałtowne burze, porywisty wiatr oraz obfite opady deszczu czy gradu to warunki pogodowe, jakie mogą spotkać na drodze każdego kierowcę. Uważajmy na nie zwłaszcza w okresie wiosenno-letnim, kiedy pogoda bywa bardzo zmienna. ...

27 Kwi 2025, 15:20

lobuz123 napisał(a):mieć gdzieś osiągi

Ale czy takie 0-100 w 7.4-7.7 sekund (w idealnych warunkach) to złe osiągi? Pytam poważnie. Uważam, że jak na auto bez turbo to zbiera się dobrze. A to że ryczy? Kwestia gustu. Ludzie tak płaczą o ten "rzęch" a ja przejechałem się taką hybrydą i uważam, że to wszystko jest MOCNO nad wyrost. Szukanie dziury w całym.

Jedynie blokada na 180 jest lipna, ale kto normalny tyle jeździ i jak często? 2.0 TSI w skodzie RS robi to 1 sekundę szybciej. Po prostu specyfika silnika inna. Hybryda ciągnie mocno od zera a potem zwalnia, podczas gdy typowe TSI nadrabia na wyższych obrotach.

Wiadomo że będzie większa frajda z TSI niż z hybrydą od Toyoty, ale to wszystko ma swoją cenę :P Brak turbo = brak dodatkowych problemów w przyszłości. Dla jednego będzie warto, dla innego nie, a taka corolla hatchback zbiera się całkiem dobrze. Jedynie co mnie osobiście boli w takiej corolli to przód. Mogli się bardziej postarać.

Generalnie mnie smuci że Toyota nie wpadła na pomysł aby wypuścić KOMBI Lexusa... Ile ja bym dał za takiego is300h w kombi..
janusz21
Nowicjusz

28 Kwi 2025, 08:32

janusz21 napisał(a):Ale czy takie 0-100 w 7.4-7.7 sekund (w idealnych warunkach) to złe osiągi?

Ogólnie starty w hybrydach nie są złe.
janusz21 napisał(a):Ludzie tak płaczą o ten "rzęch" a ja przejechałem się taką hybrydą i uważam, że to wszystko jest MOCNO nad wyrost. Szukanie dziury w całym.

Najwięcej do powiedzenia mają Ci co nie jechali tym autem albo miłośnicy jazdy z gazem on/off.
janusz21 napisał(a):Wiadomo że będzie większa frajda z TSI niż z hybrydą od Toyoty, ale to wszystko ma swoją cenę Brak turbo = brak dodatkowych problemów w przyszłości. Dla jednego będzie warto, dla innego nie, a taka corolla hatchback zbiera się całkiem dobrze.

Widzisz u nas na forum jest tak iż jedynym wyznacznikiem tego czy jest ok.jest branie oleju. Jak TSI jest z roczników "już poprawione" to znaczy że jest cudownie. Znajdź chociaż jeden post naszych miłośników który mówi o tym na co trzeba uważać, co się może popsuć.
janusz21 napisał(a):Generalnie mnie smuci że Toyota nie wpadła na pomysł aby wypuścić KOMBI Lexusa... Ile ja bym dał za takiego is300h w kombi..

Oni w kilku kwestiach dali ciała od kwestii użytkowych typu: wyciszenie, audio po jakość która spadła.
Jak teoretyzujemy :) to szkoda lexa kombi ale też Corolli że nie dali silnika z lexa 2,5h. Wtedy auto byłoby jeszcze bardziej uniwersalne czyli dobrze zakres jazdy autostradowy, dobrze miasto i osiągi na znacznie lepszym poziomie.
szybki
Moderator - Tuning

28 Kwi 2025, 16:23

Obserwuje temat bo również szukam auta ale wystarczy zapisać się na grupy tematyczne facebook danych aut i poczytać tak z 2 tygodnie. Głowa pęka jakie ludzie mają problemy z tym poprawionym silnikiem. Oleju nie bierze ale tam się co raz psuje i to przy przebiegach od 60 tys. Samochody piękne ale silnikowo kibel. Chyba najnudniejsza grupa na fb to z Mazda. Nic nikt nie pisze, no może czasem ktoś ma problem z dieslem. Ja jednego dnia odrzucam tsi a drugiego myślę sobie przecież może akurat ja nie będę miał takiego pecha :) a później czytam jak ludzie czyszczą zawory, jak komuś błąd wywaliło i wymieniają czujniki, odmy, nastawniki, wałki balansujące, pompy wody. Eh.. czytam i szukam dalej :)
lobuz123
Nowicjusz

Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Brak
Silnik: >1.8
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

30 Kwi 2025, 11:43

szybki napisał(a):to szkoda lexa kombi ale też Corolli że nie dali silnika z lexa 2,5h.

Myślę, że to celowy zabieg. Jaki byłby wtedy sens doplacanie do Lexusa? Dla wyglądu? Taka Corolla miałaby wszystko. Kombi, pojemność, moc i jedynie co trzebaby było zrobić na własną kieszeń to wyciszenie auta.
janusz21
Nowicjusz

30 Kwi 2025, 14:45

Nie no lexus nie różni się od Toyoty jedynie silnikiem i wygłuszeniem :mrgreen: Natomiast nic nie przebije praktyk typu 1 silnik w 5 różnych odmianach mocy. Chcesz więcej mocy? Dopłać 20k, inaczej kurek będzie przykręcony - Tak na Ciebie patrzę grupo VAG. Chociaż nie tylko Oni tak robią.
hoderi145
Aktywny

Auto: Audi Q3 Sportback
Silnik: 1.5tsi 150km
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna