Seat Toledo I czy II - co poradzicie ?

10 Lut 2010, 11:59

Koledzy prosił bym o poradę co wy sądzicie o tych samochodach i jakie są ich częste wady i usterki. Jak w temacie mam do wyboru:

Seata Toledo I 1.6 z gazem :
[link do oferty na Allegro wygasł]

Seat Toledo II 1.6

Z góry wielkie dzięki za pomoc :smile:
tomekk19925
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

10 Lut 2010, 12:24

Ja bym polecił
Seat Toledo II 1.6
wystarczający silnik ale musisz znaleźć coś fajnego
z dobrym przebiegiem ale nie taki mniej niż 200tys
ja bym polecał vw passata
w swojej wiedzę nie polecam okolic płocka
na pewno niema takiego przebiegu 170tys
albo musi być rarytasem
janow4
Początkujący

Miejscowość: mława

10 Lut 2010, 12:46

Vw passata mialem i sprzedalem gdyz remonty mnie przerastaly zawieszenie itd... Juz go ogladalem zewnetrznie wyglada bardzo ladnie w srodku z reszta tez ale zaniepokoily mnie takie nierowne odbroty jak sie pusci gaz to tak zawiruje spadna strasznie obroty jakby mial zgasnac co to moze byc? Chcialbym sie dowiedziec czegos wiecej na temat wad i zalet tych pojazdow
tomekk19925
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

10 Lut 2010, 12:56

poczytaj tu [link do autocentrum.pl wygasł]
z Passatem to zależy czy miało serwis czy nie
janow4
Początkujący

10 Lut 2010, 16:22

Toledo 2 wiadomo flagowka seata ma wyrobiona dobra renomę.Auto nie posiada typowych wad.Juz silniczek 1.6 potrafi pokazać pazurki.Ten drugi jest ciekawy.Jezeli to prawda co w opisie to chyba jest to rodzynek sultanski na allegro.Napewno to auto moze jeszcze dać komuś duzo radości.Właścicielom tolków 1-generacji zawsze zazdrościlem funkcjonalnosci bagażnika.pozdro
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

10 Lut 2010, 17:17

milutki5 napisał(a):Toledo 2 wiadomo flagowka seata ma wyrobiona dobra renomę.Auto nie posiada typowych wad.Juz silniczek 1.6 potrafi pokazać pazurki.Ten drugi jest ciekawy.Jezeli to prawda co w opisie to chyba jest to rodzynek sultanski na allegro.Napewno to auto moze jeszcze dać komuś duzo radości.Właścicielom tolków 1-generacji zawsze zazdrościlem funkcjonalnosci bagażnika.pozdro

zgadzam sie w 100% z milutkim
ale ten przebieg to taki niewiarygodny za 50zł można kupić ksiązkie serwisowo na dowolny przebieg poszukaj coś więcej może znajdziesz coś lepszego a jak chcesz moge ci wybrac parę toled pozdrawiam
janow4
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...