Skoda Superb Czy ogłoszenie warte uwagi??

23 Maj 2011, 21:46

Witam, jak w temacie, wiem, że same zdjęcia za dużo nie mówią, ale wprawne oko jest w stanie już coś powiedzieć. Samochód stoi w komisie w Lublinie, 240 km odemnie. Dzwoniłem i pytalem czy mozna sprawdzac w stacji kontroli pojazdow itd itp. Mogę, bez żadnych przeszkód. Serdecznie proszę o opinie na temat tego samochodu:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Za wszystkie opinie z góry dziękuje.
;]
karniak76e76e
Nowicjusz

Miejscowość: Somewhere

23 Maj 2011, 22:04

Ze zdjęć ładna, ale warto zmierzyć grubość powłoki lakierniczej( zderzak przedni jakby ciemniejszy?), i jechać na sprawdzenie (serwis) bo będzie to kosztowało grosze w porównaniu z ceną auta.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

23 Maj 2011, 22:58

wyglada fajnie mierzenie powloki to nie najlepszy pomysl gdyz mogl miec malowany zderzak np ze wzgledu na rysu lub przecierke wypad na stacje diagnostyczna najlepiej do aso i jeszcze lepiej nie do tego w ktorym serwisowal wlasciciel
Nanek
Początkujący

Miejscowość: z kątowni ;)
Auto: Audi 100 C4 2.8 V6

23 Maj 2011, 23:17

Na tylej klapie brak oznaczenia silnika, czy to moze sugerowac ze malowana? Samochod w wersji Platinium, nie powinien miec alusow 17-18"? Co myslicie?
;]
karniak76e76e
Nowicjusz

23 Maj 2011, 23:23

oczywiscie ze moze sugerowac ale niektorzy sobie je sami odklejaja nie wiem po kiego cho... mozna sobie niezle pocharatac klape jak ktos nie wie jak ale w zwiazku z tym rzeczywiscie lepiej by bylo sprawdzic miernikiem grubosc lakieru co do felg wieksze mogly wymagac doplaty a te byly w tej wersji w standardzie moze tez byc taka opcja ze facet te na ktorych kupil sobie zostawia a daje jakies inne
Nanek
Początkujący

23 Maj 2011, 23:27

- oznaczenie modelu na tylnej klapie (SUPERB) w zlym miejscu
- brak ksiazki serwisowej?

zalecam dokladnie sprawdzic. jakos nie przekonuje mnie ta oferta(zakladam ze auto sporo smigalo po trasach i przebieg ma nieco wiekszy niz deklarowany plus lekka przygode w tyl)
jak chcecie mierzyc grubosc powloki na zderzakach? :razz:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

23 Maj 2011, 23:43

To jak sprawdzic czy zderzaki były lakierowane? O ksiażkę serwisową spytam, ale skoro w salonie w PL i to calkiem nie tak dawno kupowana, to książka musi być.
;]
karniak76e76e
Nowicjusz

23 Maj 2011, 23:50

na zderzaku nie sprawdzi ale na klapie juz tak :)
Nanek
Początkujący

24 Maj 2011, 13:46

Dzwoniłem do komisu. Auto jest po windykacji, ktoś nie spłacał kredytu i mu zabrali, nie ma książki serwisowej. Ponatto dowiedziałem się że nie była lakierowana tylna klapa, tylko przedni błotnik, ale bardziej kosmetycznie, bez szpachli. Komis godzi się na każde sprawdzanie auta. Czy z samego numeru VIN (TMBBU63U369100838) jak pojadę do ASO, to powiedzą mi jakie były naprawy i jaki miała przebieg przy ostatniej wizycie?;>
;]
karniak76e76e
Nowicjusz

24 Maj 2011, 14:14

karniak76e76e napisał(a):Dzwoniłem do komisu. Auto jest po windykacji, ktoś nie spłacał kredytu i mu zabrali, nie ma książki serwisowej. Ponatto dowiedziałem się że nie była lakierowana tylna klapa, tylko przedni błotnik, ale bardziej kosmetycznie, bez szpachli. Komis godzi się na każde sprawdzanie auta. Czy z samego numeru VIN (TMBBU63U369100838) jak pojadę do ASO, to powiedzą mi jakie były naprawy i jaki miała przebieg przy ostatniej wizycie?;>

zalezy od aso do ktorego zadzwonisz maja takie info ale jakiemus cho... moze sie nie chciec szukac vw takich udziela za free (info z neta) a jak dzwonilem do jednego najblizszego to mi powiedzieli ze nie moga tego sprawdzic
Nanek
Początkujący

24 Maj 2011, 15:02

Jeśli ktoś bedzie miał na oku jakas fajna superb do 40 tys zł(najlepiej czarną) proszę o sypniecie linkiem, badz jakims info:)
;]
karniak76e76e
Nowicjusz

24 Maj 2011, 15:13

a na jakich stronasz szukasz kolego zebysmy sie nie dublowali :)
Nanek
Początkujący

24 Maj 2011, 20:26

Znajomy handlarz kupuje same skody(także salon PL) i bez obaw cofa liczniki. Mówi ze nie da sie sprawdzić przebiegu w ASO Skoda. Ile w tym prawdy? Nie wiem, ale tradycyjnie zalecam ostrożność.
Klapa z tylu może być wymieniona na nowa(grubość jak w fabryce)
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

24 Maj 2011, 20:35

JerzyB333 napisał(a):Klapa z tylu może być wymieniona na nowa(grubość jak w fabryce)

o ile miala taki sam kolor a rzadko sie to zdarza i dopiero na serwisie maluja
Nanek
Początkujący

24 Maj 2011, 23:07

Nanek napisał(a):a na jakich stronasz szukasz kolego zebysmy sie nie dublowali :)

allegro.pl otomoto.pl tablica.pl
;]
karniak76e76e
Nowicjusz