REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Jak Mechanik sprawdzał kody błędów i nic nie było to tym programem nic nie zobaczysz więcej.Dziadekw42 napisał(a):1. Czy taki program umożliwi mi choćby przybliżone zorientowanie się co dzieje się z Caddym ?
Musisz sukać aplikacji na Androidzie.Dziadekw42 napisał(a):2. (Jeśli 1. - TAK) Czy działa na tablecie z Androidem albo na smartfonie Samsung z tym systemrm oper. ?
Najlepiej kupić jakiś sprawdzony adapter do komunikacji po BT np. ELM327 ale nie te najtańsze.Dziadekw42 napisał(a):3. (Jeśli 2. -TAK) Jak podpiąć urządzenie do samochodu ? Idzie mi o to jaki kabelek kupić i ew. gdzie.
U szfagra w peugeot expert z 2016 roku było to samo .Dziadekw42 napisał(a): Samochód na zimno pracuje b. nierówno, drga, nawet przy stojącym samochodzie czuję drgania w kierownicy i w pedale gazu. Zanim dojechałem do warsztatu zagrzał się na tyle, że te objawy (prawie) znikły
Nie wszystkie niedomagania ten sławetny komputer pokaże . W skrócie komputer nie jest panaceum na każde zło. U szfagra ro....ła się dwumasa . Co ciekawe to przy przebiegu tylko 136 tys. No ale u Ciebie nie musi być to samo . Chcesz diagnozować to diagnozuj ale programem dedykowanym dla grupy VAG . Np . Vcds .Dziadekw42 napisał(a):Komputer nic nie pokazał
Hmmm....... A wiesz że to już się dzieje i to od dawna . No może nie tak że wykryje niedokręconą jakąś tam śrubkę ale jest . Kontrola ciśnienia w oponach , kontrola sprawności każdej żarówki , informacje na cyferblacie o usterkach , aktywny tempomat itp ..... i takie tam inne szpeje gdzie brakuje mi słów na teraz . To z poziomu kierowcy . Dla diagnozy komputerem to weż np. leciwą astrę H lub zafirę B . CAN rozbudowana do granic rozsądku . Szybka , wolna i co jeszcze ? A co tam Astra . Patrz na fabianę pierwszą . Rocznik około 2000 . Siecz neuronowa w postaci Can . Dwa kabelki a licznik , klima , sterownik silnika czy tam coś jeszcze jest się dogadują . Ale wróćmy jeszcze do nowszego experta . Sterowników chyba ze dwadzieścia . Nie liczyłem . Nie pamiętam . Cokolwiek chciałbyś wymienić to trzeba dedykowanym programem .Czy to sonda NOX , czy kpl zbiornik adblue , czy choćby uzupełnienie płynu eolys .Masakra . A ty chcesz elmem po obd diagnozować , Co ?Dziadekw42 napisał(a): Komputery diagnostyczne kiedyś, nie za mojego już życia, będą naprawdę zdolne do głębokiej analizy tego, co dzieje się w samochodzie. Ale to musi być przynajmniej kilkuwarstwowa sztuczna sieć neuronowa
myslisz ze da radę tym kasować poduszki czy działać z FAPem? Nie mogę doszukać się info....Rokiko napisał(a):Wyższa półka to np. OBD Link LX